. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Kiskunfélegyháza és Lajosmizse is új víztoronnyal gazdagodik
2014-11-02 17:12:50
Kiskunfélegyháza és Lajosmizse is új víztoronnyal gazdagodik

Kiskunfélegyháza és Lajosmizse is új víztoronnyal gazdagodik

A Kék-víz Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító program keretében jól halad a víztoronyépítés Kiskunfélegyházán (vezető fotónkon), valamint Lajosmizsén (lenti képek), és már elkezdődött a kecskeméti II. vízműtelep felújítása is. A beruházásnak köszönhetően a három településen összesen több mint 150 ezer ember jut még egészségesebb, tisztább ivóvízhez.





A projekten belül az egyik leglátványosabb beruházás a kiskunfélegyházi víztorony felépítése. A legmagasabb pontján 56 méteres torony már most a város fölé magasodik: 60 ember dolgozik azon, hogy a 230 tonna betont beépítse a monstrumba. A toronynak egy 1500 köbméteres víztartálya lesz, és ugyanennyi betont használnak fel az építéséhez – mondta el a kivitelező Duna Aszfalt Kft. projektvezetője Lelovics László.

 

 

Jól halad a lajosmizsei víztorony építése is, amely 40,13 méter magas lesz és 2014. október 31-én állították fel. A toronyba 60 tonna acélszerkezet építettek be és egy 500 köbméteres víztartály látja majd el a város lakosságát. Várhatóan 2015. március 10-én helyezik üzembe.

 

 

Kecskeméten a II. számú vízműtelepet újítják fel: a munkálatok keretében már le is bontották a telep déli szűrősorát, és jelenleg a víztisztítási technológiához tartozó légtelítő műtárgyak és kapcsolódó vezetékeinek építése zajlik.

 

Mindemellett Bugacpusztaházán megtörtént a víztorony toronyszárának külső, Petőfiszálláson a toronyszár külső-belső, Pálmonostorán a toronyszár külső és a víztér, Pálmonostora-Aranyhegyen pedig a víztér bevonatának felújítása.

 

A Kék-víz projekt összesen 30 Bács-Kiskun megyei településen valósul meg. Hét település (Lajosmizse, Nyárlőrinc, Orgovány, Bugac, Tiszaalpár, Kerekegyháza és Városföld) önálló vízművel gyarapodik és napi 60 ezer köbmétert meghaladó új tisztítási technológiai kapacitás épül ki. További települések ellátásához a kivitelező 171 km vezetéket létesít, és térségi rendszereket alakít ki. Az összes költség ötöde a meglévő hálózatok felújításában, tisztítási csomópontok és körvezetékek építésében hasznosul. A Kék-víz projekthez kapcsolódó, várhatóan jövő őszre elkészülő beruházásoknak köszönhetően a szolgáltatott víz minősége a térségben minden tekintetben megfelel majd a kormányrendeletben foglalt határértékeknek.


Utoljára frissítve: 2014-11-02 17:13:51

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>