. Ma Márk napja van.
Kiállítással zárult a KÉSZ alkotótábor
2015-07-11 08:55:45
Kiállítással zárult a KÉSZ alkotótábor

Kiállítással zárult a KÉSZ alkotótábor

Kiállítással és Kortárs Művész Piknikkel zárult a XII. Kecskeméti Acélszobrászati Szimpózium Fémszobrászati és Képzőművészeti Alkotótábor (KASZ).  A 2004 óta fennálló rendezvénysorozaton eddig 11 országból 88 művész összesen 633 zsűrizett alkotást készített.

 

 

 

 

 

A sorban tizenkettedik alkotótábort tizenkét plusz egy művész részvételével rendezték meg június 22-től a kecskeméti KÉSZ Ipari Park acélszerkezet-gyártó bázisán. A nyitottság, a befogadás jegyében a szobrászok mellett, festőművészeket, grafikus művészeket is vendégül láttak. A szervezők igyekeznek az átjárást biztosítani a különböző szemléletek, stílusok és anyaghasználatok között.

Az acélalapanyagok mellett a különböző könnyűfém, kompozit, horganyzott lemezek vagy fa zsaluanyagok használatát, megmunkálását szerették volna jobban elősegíteni, valamint egy ipari csarnokot felhasználva, a nagyobb méretekben való festészetet, képalkotást kívánták előmozdítani.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Az idei alkotótelep művészei ezúttal kidolgozásra érdemes témákat is kaptak. Az egyik a „TUCATÁRU" gondolatköre, azaz a napi használat, az alkalmazott formavilág irányába tehető kísérletek a fent említett anyagok, az ipari park nyújtotta eszközök használatával. A design bútorok és használható eszközök konstruálására, ábrázolására nyílik lehetőség, így akár egy újraértelmezett „utcabútor", beltérbe szánt ülőalkalmatosság, vagy éppen egy használaton kívül lévő gép, ipari eszköz új értelmet kapva válik ismét hasznos berendezéssé, élményforrássá, akár síkban ábrázolt festészeti, képalkotói témává, „ipari" csendéletté. Az ipari park, a gyártóbázis sok lehetőséget kínál ezen a területen.

A másik témaajánlás az alkotók számára a „MOZGÁSBAN" gondolatköre. Ezzel ismét teret adtak a kinetikus szobrászat, a mozgást, az átváltozást, az átalakulást, a szűnni nem akaró változást megjelenítő, láttató, ábrázoló, akár társadalmi vetületű, mondandójú plasztikák, képek, installációk készítésére. Az animált világ, megelevenedő folyamatok, elemelt mondandók az ipari hátterükben különösen izgalmas alkotásokat eredményezhetnek. Ezzel a témafelvetéssel, az alkotótáborral párhuzamosan zajló nemzetközi hírű és szintén XII. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előtt kívántak tisztelegni a szervezők.

A KASZ+ 2015 résztvevő művészei: Majoros Gyula (képzőművész, zenész), Orosz István (grafikusművész, író, animációs filmrendező), Duronelly Balázs (szobrászművész, vertikális kertépítő), Bajóta, Balázs József Tamás (szobrászművész), Ulrich Gábor (grafikusművész, tanár, animációs filmrendező), Demcsák Dóra Vanda (szobrászművész), Kazi Roland (képzőművész), Gilly Tamás (szobrászművész), Gerber Pál (festőművész), Varga Éva (szobrászművész), Mayer Éva (grafikusművész), Herman Levente (festőművész), Mátyási Péter (festőművész).

Az alkotótábort péntek délután záró kiállítás megnyitón köszöntőt mondott Árvai István, az alkotótábor rendezője, és Ittzés Tamás, a programban fellépő Bohém Trio+1 vezetője, majd Sós Zsuzsanna művészettörténész nyitotta meg a tárlatot. Ezt követően kezdődött a KASZ Kortárs Művész Piknik, melyen Bereznay Tamás séf sütött, főzött, az italokat pedig a Four Points by Sheraton Kecskemét kiváló személyzete szolgálta fel.

Utoljára frissítve: 2015-07-11 08:56:09

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>