. Ma Márk napja van.
Kiállítás a Cifrapalotában: Híres avar leletek a Kiskunságból
2014-07-18 20:22:03
Kiállítás a Cifrapalotában: Híres avar leletek a Kiskunságból

Kiállítás a Cifrapalotában: Híres avar leletek a Kiskunságból

Nagyurak és vezérek - Híres avar leletek a Kiskunságból címmel nyílt állandó régészeti kiállítás ma délelőtt a Cifrapalotában.










A megnyitón részt vett Dr. Cseri Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere is. A vendégeket Rosta Szabolcs múzeumigazgató köszöntötte. A szakmai megnyitót Dr. Szentpéteri József régész, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja tudományos titkára tartotta, továbbá jelen volt Dr. Wicker Erika, a kiállítás kurátora. A közönség soraiban ott láttuk Rideg Lászlót, a megyei közgyűlés alelnökét, a Fidesz-KDNP Bács-Kiskun megyei közgyűlési elnök-jelöltjét is.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A KÉPGALÉRIÁT!

 

- Ez a kiállítás azt mutatja meg a látogatóknak, hogy milyen régészeti leletekkel tud büszkélkedni ez a megye - mondta a megnyitón Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere. - A most megnyíló kiállítás legfontosabb üzenete pedig az, hogy kulturális értékeket mutat be a nagyközönség számára. Melynek Kecskeméten nagy hagyománya van, ugyanakkor a városvezetés feladata annak biztosítása, hogy a város és térsége ne csak gazdasági központként legyen híres, hanem a kulturális hagyományairól is. Köszönetet kell mondanunk a kormányzatnak és a minisztériumnak is, hiszen a támogatásuk nélkül egy ilyen színvonalas kiállítást nem tudtunk volna megvalósítani.

 

Ha címszavakban kellene összefoglalni Dr. Cseri Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkára megnyitó beszédét, akkor ezt lehetne írni: a tárca véleménye szerint „Kecskeméten megmozdult valami”.  

 

- Nagyon jó adottságokkal rendelkezik a város, melyben gyönyörű beruházások folynak, és rendkívül erős a település lobbija is – ismerte el Dr. Cseri Miklós. – A Kecskeméti Katona József Múzeumban pedig Rosta Szabolcs igazgató úr vezetésével kialakult egy rendkívül dinamikus, jó csapat. Ők azok, akik már nem akarnak a régi, elavult módszerekkel múzeumot csinálni, önállóak, kritikusak, önkritikusak, innovatívak. Én azt érzem, hogy nagyon jó irányban haladnak, amit a látogatószám is tükröz. Felismerték azt, hogy jó kiállításokat kell rendezni, melyekhez jó programokat kell kapcsolni. Hozzáteszem, hogy ez a múzeum már régebb óta híres arról, hogy milyen jó a múzeumpedagógiai és közönségszolgálati tevékenysége. Ehhez kapcsolódnak a kiváló kollégák. Én biztos vagyok benne, hogy ha van egy jó irány, jó elképzelés, és egy jó vezetés, valamint netán még a pénzügyi forrásokat is meg tudjuk hozzá teremteni, akkor sikeres lesz egy múzeum.   

 

A most megnyílt állandó kiállításon bemutatott műtárgyak lelőhelyei: Csanytelek, Ballószög, Bócsa/Kaskantyú, Dunavecse, Fülöpjakab, Gátér, Hetényegyháza, Kecel, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kunadacs, Kunbaracs, Kunpeszér, Kunszentmiklós-Kunbábony, Nagykőrös, Orgovány, Petőfiszállás, Szabadszállás, Tatárszentgyörgy.

A kiállítás létrejöttét támogatták az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kecskemét Megyei Jogú Város, és a Kecskeméti Katona József Múzeum.


Utoljára frissítve: 2014-07-18 20:23:32

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>