. Ma Auguszta napja van.
Kéttusa Diákolimpia országos döntőt rendeztek Kecskeméten
2015-04-22 07:14:01
Kéttusa Diákolimpia országos döntőt rendeztek Kecskeméten

Kéttusa Diákolimpia országos döntőt rendeztek Kecskeméten

Városunk adott otthont kedden a Kéttusa Diákolimpia országos döntőjének. A kéttusa először szerepel a diákolimpia rendszerében: a szervezők nem titkolt célja az öttusa sportág utánpótlás-nevelése volt.

 

 

 

 

 

 

 

Közel 600 gyerek részvételével zajlott kedden a Kéttusa Diákolimpia országos döntője Kecskeméten. A résztvevőket Bogasov István önkormányzati képviselő, a sportmunkacsoport elnöke köszöntötte délelőtt a Kecskeméti Fürdőben:

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek ezen a megnyitón, hiszen a kéttusa sportág az idei tanévben kerül először megrendezésre a diákolimpián - mondta Bogasov István. - Az is nagy öröm számomra, hogy az országos első döntőnek Kecskemét lett a házigazdája. Városunkban nagy hagyománya van a diáksportnak, ezt bizonyítják az eddig elért diákolimpiai eredmények, versenyek, országos döntők, melyeket minden évben megrendezünk. A kéttusa Magyarországon igen népszerű, azonban Kecskeméten még csak most kezd ismertté válni. Remélhetőleg ez az új sportág jól népszerűsíti majd az öttusát.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Az országos döntő szervezője a Magyar Öttusa Szövetséggel együttműködésben a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület volt, a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából.

A futást és úszást magába foglaló sportág idén debütált a diákolimpia rendszerében. A megyei versenyekre összesen 3000 diák nevezett. A megyei és fővárosi döntőkön mindkét nemben és 6-tól 18 éves korig mind a hat korcsoportban az egyéni első és második, valamint a csapatversenyben győztes versenyzők biztosították helyüket a kecskeméti döntőben. A verseny két számának a Kecskeméti Fürdő, valamint a Benkó Zoltán Szabadidő Központ adott helyet.

(KTV / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2015-04-22 07:14:31

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>