. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Két napos konferenciát szervezett Kecskeméten a VOSZ
2015-03-25 18:33:01
Két napos konferenciát szervezett Kecskeméten a VOSZ

Két napos konferenciát szervezett Kecskeméten a VOSZ

„A munkáért!" címmel rendezett kétnapos konferenciát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a kecskeméti Granada Konferencia Wellness és Sport Hotelben. Kedden, a konferencia nyitónapján Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya köszöntötte a résztvevőket.

 

 

 

 

 

 

A polgármester asszony egyebek között elmondta, hogy Kecskeméten az utóbbi időszakban nem csak az autóipari szegmens, hanem a gépipar és az élelmiszeripar is jelentős fejlődésnek indult. A város célja most az, hogy a beszállítói szektorban is minél több helyi kis- és középvállalkozás jusson szerephez.

Szemereyné Pataki Klaudia emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy Kecskeméten 2 helyett 1,6 százalék az iparűzési adó, így 2007 óta mintegy hatmilliárd forinttal fizettek be kevesebb adót a vállalkozások. „A serpenyő másik oldalában azt látjuk, hogy több mint 300 milliárd forint értékű beruházás valósult meg Kecskeméten, több mint hatezer új munkahely jött létre" - mutatott rá.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Mint közismert, 23 milliárd forint áll majd a Kecskeméti önkormányzat rendelkezésére a 2014 és 2020 közé eső gazdasági ciklusban. Ez az összeg a Területfejlesztési Operatív Program keretében lett elkülönítve a térség gazdasági fejlesztésének elősegítésére.

- Éppen tegnap tárgyaltunk a Gazdasági Minisztériumban a Területfejlesztési Operatív Program feladatairól és lehetőségeiről. Törekszünk arra, hogy olyan projekteket alakítsunk ki, amelyekre valóban szükség van...Én azt gondolom, hogy a feladat nem lehetetlen. Pont ezért kérdezte tőlem az államtitkár úr, hogy minek köszönheti Kecskemét és a régió a sikerét. Én egy mondattal foglaltam össze: kollégáimmal és az itt működő vállalkozásokkal együtt mi azt a szlogent képviseljük, hogy nincs lehetetlenség, csak tehetetlen ember - mondta a polgármester asszony.  

A konferencián szerdán a nyitóelőadást Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár tartotta. Előadásának címe: Mit várhatunk 2014-2020-ban? Az uniós fejlesztési források felhasználhatóságáról első kézből.

(szöveg: KTV / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2015-03-25 18:33:41

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>