. Ma Auguszta napja van.
Két baleset, egy tűzeset Bács-Kiskunban
2014-09-04 11:10:31
Két baleset, egy tűzeset Bács-Kiskunban

Két baleset, egy tűzeset Bács-Kiskunban

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 17 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett – közölte Kovács Andrea, megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

 

 

 

 

 

 

Kecskeméten, a Csóka utcában két személygépjármű összeütközött szerdán reggel. Az egyik jármű egy családi ház külső gázvezetéknek ütközött. A kecskeméti hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei a helyszínt átvizsgálták a vezetékből nem szivárgott a gáz. A balesetben egy ember megsérült.

 

Szerdán kora délután Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár közötti úton egy vasúti átjáróban egy rakomány nélküli teherautó és egy tehervonat ütközött. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a felborult teherautót a kerekeire állították, majd levontatták az úttestről ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt. A tehervonat három, üres tisztítatlan propánbután gáz szállítására használt vasúti kocsit vontatott. A megyei katasztrófavédelmi mobil labor az esemény kivizsgálását megkezdte. Veszélyes anyag nem került a környezetbe.  A balesetben nem sérült meg senki.

 

Lakitelek, külterületén egy hatvan négyzetméteres faszerkezetű pajta mellett szalmabálák égtek szerdán késő délután. A tiszakécskei önkormányzati, a kiskunfélegyházi hivatásos és a lakiteleki önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a pajtát sikerült megmenteni.

 

A megyénken átvonuló vihar okozta károk miatt 15 állampolgári bejelentés érkezett. Megdőlt fák, letört ágak jelentettek gondot, amelyek a gyalogosforgalmat veszélyeztették, a gépjárműforgalmat akadályozták. A tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat.

 

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>