. Ma Auguszta napja van.
Késsel és baltával esett a rendőrnek
2017-06-01 04:58:10
Késsel és baltával esett a rendőrnek

Késsel és baltával esett a rendőrnek

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy keceli férfivel szemben, aki idén február 19-én kezében baltával és késsel a vele szemben lopás miatt intézkedő rendőrre támadt.

A 36 éves keceli férfi idén február 19-én kora délután egy közeli tanya udvaráról szivattyúkat, kompresszort, fűnyírót lopott el összesen 55 ezer forint értékben. A vádlott a lopott holmit annak a háznak a kertjében rejtette el, amelyben szívességből lakott. Amikor az ingatlan tulajdonosai nem sokkal később felfedezték kertjükben a lopott holmit, bejelentést tettek a rendőrségen.

 

A vádlott a rendőri intézkedés elkerülése érdekében kerékpárral távozni készült, azonban a kiérkező járőr ezt nem engedte, a vádlottat intézkedés alá vonta és az iratait kérte. A vádlott arra hivatkozva, hogy azokat magához veszi, visszament a házba, majd egy fanyelű, 14 cm pengehosszúságú késsel lépett ki. Közben még egy 60 cm hosszú baltát is magához vett és a kerítésen kívül álló rendőrt szidalmazva ellenszegült a rendőri intézkedésnek. Többször megfenyegette a járőrt azzal, hogy ha nem engedi el, megszúrja és belevágja a baltát. Ezt nyomatékosítva a vádlott a baltát a feje fölé emelte, majd azzal maga előtt kaszáló mozdulatot tett a néhány méterrel távolabb álló sértett irányába.

 

Az intézkedő rendőr először gumibotot és könnygázszóró spray-t vett magához, de a vádlott fellépése agresszívabbá és támadóbbá vált. A vádlott a késsel és a baltával a járőr felé közelített, aki emiatt hátrálni kezdett. Eközben azonban a vádlott észrevette a rendőrségi bejelentést tevő ismerőseit, megindult irányukba és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket. Ekkor a járőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le.

 

A felfegyverkezett férfi azonban a helyszínre érkező további négy járőrtől sem riadt vissza, még ekkor sem engedelmeskedett, hanem előbb őket szidalmazta, majd öngyilkossággal fenyegetőzött és csak akkor hagyott fel az ellenállással, amikor a rendőrök körbevették.

 

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, lopás és zaklatás vétségével vádolja, amely a bűnhalmazat miatt 2-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a kés és a balta elkobzását indítványozza.

 

A büntetett előéletű vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Utoljára frissítve: 2017-06-01 04:59:28

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>