. Ma Ervin napja van.
Kerényi János: a Fidesz tapasztalt képviselőjelölteket indít Bács-Kiskunban
2014-02-27 13:37:43
Kerényi János: a Fidesz tapasztalt képviselőjelölteket indít Bács-Kiskunban

Kerényi János: a Fidesz tapasztalt képviselőjelölteket indít Bács-Kiskunban

A Fidesz-KDNP és szövetségesei tapasztalt képviselőjelölteket indítanak Bács-Kiskun megyében az országgyűlési választáson. Olyanokat, akik itt élnek Bács-Kiskun megyében – mondta Kerényi János, a Fidesz regionális pártigazgatója csütörtökön Kecskeméten, a jelöltek hivatalos bemutatása során.

 

 

 

 

 

A Fidesz-KDNP tiszteletben tartja a megye választópolgárait, ezért kizárólag helyi jelöltekből álló, rendkívül erős és tapasztalt csapattal készül az április 6-ai választásra – mondta Kerényi János, aki egyben a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

 

Bács-Kiskun megye hat választókerületében sorrendben Salacz László, Zombor Gábor, Lezsák Sándor, Font Sándor, Bányai Gábor és Zsigó Róbert indul a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeként és szövetségeseik támogatásával a választáson.

 

 

Bács 1 – Salacz László

Kalocsán születtem és nőttem fel. Tanulmányaim után Kecskemétre költöztem, majd tíz évig a Széchenyivárosban laktam. Feleségemmel és két kislányommal ma is a városrész közelében élünk.

 

1995-ben kezdtem jogi pályámat a városban, hosszú ideje ügyvédként dolgozom. Kecskemét közgyűlésének munkáját 1998 óta segítem, ekkor választottak meg először a Jogi, Ügyrendi és Bűnmegelőzési Bizottság tagjának. A Fideszbe 2004-ben léptem be, mert egyetértek és azonosulok a párt által képviselt értékekkel, az emberek boldogulását szolgáló politikájával.

 

Jó látni, ahogyan az utóbbi években Kecskemét fejlődik, sőt további fejlesztések és korszerűsítések kezdődtek. Azonban feladatok váratnak magukra, a megye északi részén fekvő településein. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy Bács- Kiskun megyében fontos szerepet töltenek be a termelők és gazdák, az Ő fejlődésük és gyarapodásuk fontos a nemzet számára.

 

Véleményem szerint nagyon jó úton indultunk el négy évvel ezelőtt, jó úton haladunk azóta is, de még vannak megvalósítandó feladatok. Ebben szeretném ki venni a részemet, hogy a Parlamentben közvetlenül képviselhessem az Önök érdekeit.

 

 

Bács 2. – Dr. Zombor Gábor

Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületének képviselőjelöltje: Dr. Zombor Gábor

 

Kecskeméten születtem, nős vagyok, 4 gyermek édesapja. 2000 és 2006 között a megyei kórház igazgatója voltam. 2006 óta Kecskemét polgármestereként és országgyűlési képviselőként dolgozom. Az elmúlt évek legnagyobb eredményének tartom, hogy Kecskemét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő településévé vált. A Mercedes-gyár és a térségünkbe betelepülő több mint 20 beszállító cég 6000 új munkahelyet hozott létre. Legfontosabb feladatnak tartom, hogy a 2. sz. választókerület minden települése részesüljön térségünk fejlődésének jótékony hatásaiból. Erre minden esélyünk megvan, ha közösen folytatjuk a megkezdett munkát. Ehhez kérem megtisztelő bizalmukat a következő ciklusban is.

 

 

Bács 3 – Font Sándor

Soltvadkerten születtem 53 évvel ezelőtt, gazdálkodó családunk harmadik gyermekeként, így a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy a mezőgazdaság egész életemen át kísér majd. A villamosmérnöki, majd a mérnök-közgazdászi diploma megszerzését követően - a saját gazdálkodás mellett – döntöttem úgy, hogy aktív részt vállalok a politikai élet alakításában, és országos szinten próbálom érvényre juttatni a térségben élők akaratát. Talán méltán vagyok büszke arra, hogy a választópolgárok bizalmából már a negyedik ciklusomat töltöm. A Parlament egyik legaktívabb képviselőjeként tartanak számon. Törvényjavaslataim beadásakor mindig a vidéken élők érdekeit tartottam szem előtt, mert személyesen átérzem, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a körzetemben élők. Ezt a munkát nem lennék képes elvégezni a’ nélkül a hátország nélkül, melyet feleségem és három felnőtt gyermekem biztosít. Számomra a valódi érték a családom, a velük töltött idő semmihez sem fogható. Legyen szó kerékpározásról, síelésről, vagy egy egyszerű hétvégi ebédről.

 

Bács 4 -Lezsák Sándor

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, 1994 óta országgyűlési képviselő. Több mint 4 évtizede él Lakiteleken, ahol 1987-ben, a háza kertjében felállított sátorban tartott történelmi találkozón gyorsult fel a rendszerváltás folyamata. A Lakteleki Népfőiskola alapítója komoly eredménynek tartja, hogy még ellenzéki képviselőként sikerült elfogadtatnia azt, hogy a Homokhátság vízháztartásának a rendbetételével foglakozzon az Országgyűlés. Megfogalmazása szerint, „a természet törvényeinek a tiszteletben tartásával” kell a problémát megoldani. A 4-es számú választókerületben induló képviselőjelölthöz 24 település és az ország legnagyobb tanyás térsége tartozik.

 

Bács 5 - Bányai Gábor

Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke az 5-ös számú választókerület képviselőjelöltje. Már második ciklusban képviseli Felső Bácskát az Országgyűlésben. A Jánoshalmán élő képviselő feleségével 5 gyermeket nevel. Közgyűlési elnökként büszke arra, hogy az elmúlt 4 évben kiemelt fejlesztések történtek a megyében. Emlékeztetett arra, hogy a Felső Bácska egykor az ország leggazdagabb mezőgazdasági térsége volt. Reményei szerint, a Budapest Belgrád vasútvonal felújítása komoly fejlődést indukálhat a délszláv háború miatt gazdaságilag háttérbe szorult térségben.

 

Bács 6 – Zsigó Róbert

"46 éves családapa vagyok. Feleségemmel három gyermeket nevelünk. Büszke vagyok arra, hogy a bácskaiak már négyszer bízták rám képviseletüket a Parlamentben, és 2010 óta Baja város polgármestereként is szolgálhatom az itt élőket.

 

Közös munkánk eredménye, hogy végre elkezdődhetett a bajai Szent Rókus Korház új épületének megvalósítása. Óvodákat, bölcsődéket, könyvtárakat újítottunk fel. Megkezdődött a Baja-Érsekcsanád-Sükösd-Vaskút településeket érintő szennyvízcsatornázás. Megújult Baja város történelmi belvárosa.

 

A legfontosabb feladatunk, hogy a térség megfelelő forrásokhoz jusson a települések fejlesztéséhez, a vállalkozások erősítéséhez, és ezen keresztül az itt élő emberek foglalkoztatásának bővítéséhez. Ehhez kérem támogatásukat!"

 

Utoljára frissítve: 2014-02-27 13:46:49

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>