. Ma Márk napja van.
Kerékpárút-hálózatfejlesztés a Csalánosi úton
2015-11-30 10:57:26
Kerékpárút-hálózatfejlesztés a Csalánosi úton

Kerékpárút-hálózatfejlesztés a Csalánosi úton

Régóta várt beruházás ért véget Kecskeméten, megépült a kerékpárút a Csalánosi út mellett. A „Kerékpárút-hálózatfejlesztés a Csalánosi úton" című projekt keretében a város önkormányzata 135 millió forint uniós és hazai támogatást nyert.

 

 

 

 

 

 

A projekt keretében a Csalánosi út mellett, 1585 méter hosszan épült egyoldali, kétirányú, 2,6 méter széles kerékpárút. Ennek köszönhetően - összhangban Kecskemét Kerékpárforgalmi Hálózati Tervével - megvalósulhatott az a korábban hiányzó kerékpárforgalmi hálózati szakasz, amely közvetlen kerékpáros összeköttetést eredményez a város északi lakóövezetei (Vacsiköz, Széchenyiváros), illetve a település nyugati területei (Petőfiváros, Felsőszéktó, Alsószektó, Homokbánya, Kadafalva) között.

A beruházás eredményeként az öt városrész mintegy 30 ezer lakosa veheti igénybe az új kerékpárutat, így könnyebbé vált a különböző munkahelyek, közintézmények, számos szabadidős létesítmény, helyszín - Csalánosi erdő, Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Arborétum, Kecskeméti Fürdő - és kereskedelmi egységek megközelítése. Előzetes számítások szerint a korábbi 4-5-szörösére növekedhet a kerékpáros forgalom.

Az adott szakaszon biztonságosabbá vált a kerékpározás. Éppen ezért a fejlesztéshez egy szemléletformálási kampány is társult, amely keretében az önkormányzat rövidfilmmel és kiadvánnyal népszerűsítette a biztonságos kerékpározást.

A kerékpárút megvalósítása egy újabb lépés Kecskemét azon törekvésében, hogy a város kerékpárút-hálózata mielőbb teljes legyen. Ehhez az önkormányzat a jövőben is elsősorban pályázati forrásokat szándékozik felhasználni. Jelenleg a bevezető főutak mentén többségében rendelkezésre áll kerékpárút. A sugárirányú létesítményeket körgyűrű kapcsolja össze, amelynek néhány eleme még hiányzik. Az összefüggő rendszer kialakításához a hiányzó szakaszokat az elkövetkező években tervezi megépíteni a város.

Utoljára frissítve: 2015-11-30 10:57:53

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>