. Ma Andrea napja van.
Kerékpáros felvonulás az Autómentes Napon
2014-09-22 20:49:24
Kerékpáros felvonulás az Autómentes Napon

Kerékpáros felvonulás az Autómentes Napon

Szeptember 22-én, hétfőn „A mi utcánk, a mi jövőnk” jelmondattal rendezték meg a város főterén az Autómentes Napot. A rendezvény alkalmával reggel hét órától 17:00 óráig számos utca le lett zárva a forgalom elől.








Hétfőn a városban működő szervezetek jóvoltából voltak környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, csoportfoglalkozások, előadások, tudásfelmérő tesztek és játékos bemutatók. Idén sem maradt el a hagyományos kerékpáros felvonulás, amely 16.30-kor indult a Kossuth térről és oda is érkezett vissza.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Néhány év alatt Magyarország az európai rangsorban a kerékpárt naponta és életvitelszerűen használók élvonalába küzdötte fel magát. Kecskeméten is sokan bicikliznek – és az Európai Autómentes Nap kerékpáros felvonulásán is több mint háromszáz bringást számolhattunk össze: akik között az egészen kicsiny gyermekektől a nyugdíjasokig mindenféle korosztály megtalálható volt.

 

A kerékpáros felvonuláson, hogy felhívják a figyelmet az alternatív közlekedés és a környezettudatosság fontosságára, részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere is kislányával Cinthával; valamint az önkormányzati képviselők közül Lévai Jánosné, Sipos László, Sztachó Pekáry István, Pászti András. Az önkormányzati képviselőjelöltek között ott láttuk Hörcsök Imrét, Falu Györgyöt (ő Méntelekről kerékpározott be) és Nemcsik Mátyást.

 

Az Európai Autómentes Nap kerékpáros felvonulásának díjátadójára ezt követően a Kossuth téren került sor. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 15 darab kerékpárüzletben beváltható vásárlási utalványt ajánlott fel, melyet a közös kerékpározásban részt vett, véletlenszerűen a színpadra szólított gyermekek sorsoltak ki. A fődíjat: egy kerékpárt az alpolgármester asszony kislánya sorsolta ki, és azt Szemereyné Pataki Klaudia adta át a szerencsés nyertesnek: Koleszárik Józsefnek.

 

A rendezvényen ezután a Magyar Kerékpáros Klub is kisorsolt túratársai között egy kerékpárt: ezt Szép Miklós Levente vehette át. Majd sor került a bringák hagyományos közös magasba emelésére, és a résztvevők megtekinthették a régi kerékpárokból összeállított kiállítást is.

(Szöveg: Komlós József JR /Fotók: keol.hu és Komlós József JR)


Utoljára frissítve: 2014-09-22 20:50:04

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>