. Ma Andrea napja van.
Kerekasztal beszélgetés a vízilabda utánpótlás-nevelésről
2016-10-01 19:07:13
Kerekasztal beszélgetés a vízilabda utánpótlás-nevelésről

Kerekasztal beszélgetés a vízilabda utánpótlás-nevelésről

Rendkívül izgalmas kerekasztal beszélgetést szerveztek az UVSE Nemzetközi Serdülő Vízilabda Tornán résztvevő csapatokat vezető edzőknek pénteken délután a Kecskeméti Fürdőben. A Kecskeméti Sportiskola (KESI) vízilabda szakosztálya által megvalósított szakmai beszélgetés fókuszában a görög, a szerb és a magyar vízilabda utánpótlás-nevelésben szerzett tapasztalatok megosztása, megvitatása volt. A beszélgetésen egyébként kiderült még az is, hogy a budapesti edzők is irigylik Kecskeméttől az uszodánkat: ilyet szeretnének ők is.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A beszélgetést Merész András, a Kecskeméti Sportiskolán belül működő vízilabda szakosztály vezetőedzője vezette és jelen volt még a görög, szerb, magyar vízilabda edzőkön kívül Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Ivkovicsné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia vezetője, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sport-szakmai igazgatója is.

 

A sportvezetői fórumnak is mondható beszélgetés résztvevői voltak az UVSE Nemzetközi Utánpótlás Vízilabda Torna résztvevői: az UVSE Vízilabda Sportegyesület (HUN), a VASAS-Continental (HUN), a WC Partizan Raiffeisen (SRB), a VK Vojvodina (SRB), az Olympiakos Waterpolo Club (GRE), és DVSE (HUN-Debrecen) edzői. Rajtuk kívül ott volt még Baja és Miskolc utánpótlás vízilabdázóinak edzője is, no meg természetesen a házigazda KESI.

 

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta a szakembereket, hogy a Kft Kecskemét város 100 százalékos tulajdonában lévő cég. A város legnagyobb sportlétesítményeit működtetik, és a cégen belül működik a kecskeméti sportutánpótlás nevelés legnagyobb része.

 

Kilenc sportágban, 13 szakosztályban folytatják a gyermek és utánpótlás nevelést a KESI-ben. Továbbá egy külön egység a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia, Béres Tímea vezetésével.

 

- A Hírös Sport Nonprofit Kft. egyik „ékköve" a Kecskeméti Fürdő, amelyre nagyon büszkék vagyunk - mondta Szenes Márton. - Úgy gondoljuk, hogy méltóképpen foglalkozunk itt az úszósporttal és a vízilabdával is. Az elmúlt években a kecskeméti vízilabda ugyan nem mutatott nagy eredményeket. Azonban úgy gondolom, hogy hála azoknak a sport-szakmai vezetőknek, akik a KESI-től most Merész András vezetésével ezen a kerekasztal beszélgetésen is részt vesznek, már jó úton vagyunk ahhoz, hogy pár éven belül akár még a WC Partizan Raiffeisennek is méltó ellenfele lesz Kecskemét.

 

A beszélgetésen ugyanis egyértelműen kiderült, hogy a szerb csapatot, illetve magát a szerb vízilabdát szeretné beérni mindenki. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy ehhez már csak azért is nagy munkára, és sok-sok pénzre lenne szükség, mert erősen különbözőek a feltételek. A görög edző például arról panaszkodott, hogy kevés az uszodájuk. De Magyarországon is előfordul hasonló helyzet. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok sportoló, korábban az FTC, jelenleg a Vasas játékosa, a klub vízilabda utánpótláscsapatának vezetője egyenesen kijelentette, hogy Kecskeméten járva mindig megfájdul a szíve.

 

- Mindig arra gondolok ugyanis, hogy vajon mikor lesz a Fáy utcában egy ilyen csodálatos uszoda, mint ami Kecskeméten van? Vagy ha nem is ekkora, de legalább a fele... - szomorkodott őszintén a budapesti edző.

Utoljára frissítve: 2016-10-01 19:09:29

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>