. Ma Andrea napja van.
Képregény kiállítás a Katedra Középiskolában
2015-02-14 12:59:11
Képregény kiállítás a Katedra Középiskolában

Képregény kiállítás a Katedra Középiskolában

A Katedra Középiskola „ÚTON" címmel hirdetett képregény pályázatot az általános iskolás és középiskolás korosztály részére. A pályaművekből rendezett kiállítást péntek délután nyitották meg és ekkor került sor a legjobb pályaművek díjazására is.

 

 

 

 

 

 

A Katedra Középiskolában 2004. óta megrendezett képzőművészeti verseny célja a tehetséges és kreatív diákok felkutatása, rajzi, grafikai felkészültségének megismerése és értékelése.

- A képregények rendkívül népszerűek a fiatalok körében. Az iskola internetes portálján is meghirdetett pályázatra a régió 18 iskolájából mintegy 90 pályamű érkezett - mondta a kiállítás megnyitóval együtt rendezett eredményhirdetésen Lovas Tibor művészeti szakvezető, művésztanár.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A kiállított lapokon a gyermeki fantáziát tükröző változatos képkockák álltak össze változatos cselekményekké. A pályaművek témája szabadon választható volt ezzel önálló, minden tekintetben egyéni alkotómunkára ösztönözték a pályázó fiatalokat.

Kedves, vicces vagy átlagos történetek, meghökkentő kalandok és rémtettek egyaránt megelevenednek a kiállított lapokon. A technikai kivitelezés is változatos képet mutat, így a grafikai és festészeti technikák mellett a nagyobbak a számítógépes digitális eljárásokkal is kísérleteztek. De a képregény műfaji sajátosságaitól szokatlan 3D-s papír kollázs is található a kiállításon. A kisiskolásokon, felső tagozatosokon túl, az érettebb is küldtek pályamunkát.

A pályaművekből rendezett kiállítás megtekinthető a Katedra Középiskolában, valamint az alkotásokat az iskola virtuális diákgalériájában, a www.katedra-iskola.hu weboldalon is megtalálják az érdeklődők.

Utoljára frissítve: 2015-02-14 13:01:02

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>