. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Kecskemétre ért a „Rólad szól!”párbeszédsorozat
2015-03-19 21:19:08
Kecskemétre ért a „Rólad szól!”párbeszédsorozat

Kecskemétre ért a „Rólad szól!”párbeszédsorozat

Városunkba ért a kormány által szervezett „Rólad szól!" párbeszédsorozat. A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban csütörtök délután fiatalokkal találkozott Schanda Tamás János, a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint az életkorát tekintve a fiatal generációhoz tartozó Nemcsik Mátyás, a 3-as számú kecskeméti egyéni választókerület önkormányzati képviselője.

 

 

 

A politikai, társadalmi és közéletben való részvételi hajlandóság igen alacsony az ifjúsági korosztály körében - Magyarországon és Európa-szerte egyaránt. Ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága párbeszédet kezdeményezett február végén annak érdekében, hogy a döntéshozatali folyamatokban érvényesülhessenek a magyar fiatalok szempontjai és javaslatai is.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Összesen 19 magyarországi és öt határon túli helyszínen találkoznak egymással a fiatalok és a döntéshozók a 2015. május 31-ig tartó időszakban. A „Rólad szól!" program eddig 6 városban járt, és több száz fiatalt szólított meg. Budapest, Eger, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza és a kárpátaljai Beregszász után ért a program Kecskemétre.

 

A találkozókon felmerült kérdéseket, javaslatokat, üzeneteket hashtag-kampány formájában összegzik a szervezők. A beszélgetést megkönnyítendő a résztvevő fiatalok ugyanis mobiltelefonok segítségével szavazhatnak a különböző kérdésekről.

- A „Rólad szól!" programmal az a célunk, hogy hallgassuk és halljuk meg azokat a kérdéseket, felvetéseket, problémákat, amelyek a fiatalokat leginkább foglalkoztatják - mondta hírportálunknak Schanda Tamás János. - Kifejezetten azért jöttem ma Kecskemétre, mert kíváncsi vagyok a fiatalok véleményére. A beszélgetés nincs konkrét témához kötve, hiszen igazából minden témában nyitott a párbeszédsorozat.

A rendezvények eddigi legnépszerűbb témái egyébként eddig a szórakozóhelyek biztonsága, a cyber-bullying, a fiatalok munkavállalása és az önkéntesség voltak. A fiatalok szívesen látnának például egy olyan listát, amely a biztonságos szórakozóhelyeket tünteti fel, de szóba került a cyber-bullying megelőzésének, kezelésének kérdése is, valamint pozitív példaként a „Vedd észre!" program. A részt vevő fiatalokat erősen foglalkoztatják az egyetemi évek alatti jövedelemszerzés kérdései: többen szóba hozták a korlátozott munkavállalási lehetőségeket. A fiatalok javasolták az iskolai közösségi szolgálat és az önkéntesség fogalmának pontosabb elkülönítését is, ennek érdekében pedig egy, a befogadó szervezeteket összegyűjtő honlap létrehozása lenne szükséges.

Utoljára frissítve: 2015-03-19 21:19:37

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>