. Ma Auguszta napja van.
Kecskeméti vasútállomás: Orient Expressz érkezik!
2014-10-14 19:43:00
Kecskeméti vasútállomás: Orient Expressz érkezik!

Kecskeméti vasútállomás: Orient Expressz érkezik!

Különleges élményben lehet azoknak része, akik szerdán 16 óra körül kimennek a kecskeméti vasútállomásra. Amerikai, ausztrál és brit milliomos utasokkal begördül ugyanis Budapest felől a Teheránba tartó, 13 kocsiból álló nosztalgia Orient Expressz.







Október 15-én nosztalgia-luxusvonat indul a Budapest-Teherán útvonalon. Az Európát és a Közel-Keletet összekötő járatot az Orient Expressz utódjaként is emlegetik. A muzeális kocsikat, a közlekedtetést és a személyzetet a MÁV Nosztalgia Kft. biztosítja.

A veterán kocsikból álló, évente öt alkalommal induló luxusjáratra egy brit utazási iroda szervezi az Agatha Christie vagy H. P. Lovecraft világát kedvelő utasokat. A Nyugati pályaudvar Királyi váróterme elől elzakatoló szerelvényre egyetlen jegy - a legkedvezőbb áru is - vetekszik egy autó árával. Aki például a Golden Eagle prospektusában meghirdetett legolcsóbb ajánlatot választotta, azaz másodmagával utazik a Heritage osztályon, az fejenként 8695 angol fontot, négyszázas árfolyamon számolva 3,5 millió forintot szurkol le. Ezért az árért a „Klasszik" hálókocsiban kap fülkét és ágyat két hétre.

A nagyobb luxusra vágyók a négy Deluxe hálókocsi valamelyikére váltottak jegyet. A 2009-ben felújított vagonok lakosztályai a másodmagával utazónak fejenként 13.995 fontba, azaz 5,6 millió forintba, a fülkét egyedül használóknak 20.695 fontba, tehát 8,3 millió forintba kerültek. Mindezért hozzávetőleg öt négyzetméternyi lakótér jár, lehajtható ágyakkal, asztallal, széffel, légkondicionálóval, saját mellékhelyiséggel és egyéb kiegészítőkkel. Ennek ellenére a Golden Eagle Luxury Trains az idei járatra mind a hetven helyet eladta. (forrás: nol.hu)

A vonat Magyarország, Románia, Bulgária és Törökország több városában is megáll majd.

A program szerint az utasok október 15-én indulnak Budapestről. Első állomásuk Lajosmizse lesz, ahol lovas programot tekintenek meg, majd ezt követően utaznak Kecskemétre. Itt a vendégek ellátogatnak a Városházára, ahol Szemereyné Pataki Klaudia polgármester fogadja őket, majd rövid koncertet adnak a Kodály Iskola diákjai. A koncert után rövid városnézés következik a belvárosban, majd folytatják útjukat a luxusvonattal.

A KECSKEMÉTI PROGRAM:

16.24 A vonat érkezése a kecskeméti vasútállomásra

16.45-17.00 között érkezés a Városházára buszokkal

17.00 Szemereyné Pataki Klaudia köszönti a vendégeket a Díszteremben

17.10 Kodály Iskola zeneművészeti szakközépiskolásainak koncertje

 

Utoljára frissítve: 2014-10-14 19:43:38

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>