. Ma György napja van.
Kecskeméti Tavaszi Fesztiváli programok a Ciróka Bábszínházban
2013-03-10 07:12:24
Kecskeméti Tavaszi Fesztiváli programok a Ciróka Bábszínházban

Kecskeméti Tavaszi Fesztiváli programok a Ciróka Bábszínházban

Hivatalosan ugyan csak március 11-én, hétfőn kezdődnek a Kecskeméti Tavaszi Napok rendezvényei – az ünnepélyes megnyitót március 11-én, 17 órakor tartják a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban – azonban a Ciróka Bábszínházban már március 10-én, vasárnap lesznek az első programok. Méghozzá rögtön kettő: 9:30-kor és 11 órakor is kezdődik egy-egy előadás. A Ciróka Bábszínház – mint cikkünkből kiderül – gazdag programsorozatot állított össze idén a Kecskeméti Tavaszi Napok rendezvényeihez kapcsolódva.



Alattad a föld, fölötted az ég

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál Programjai a Ciróka Bábszínházban

 

Március 10. vasárnap 9:30 és 11 óra

NIEBELUNG KALANDPARK - Keresd a gyűrűt! Interaktív játék a bábszínházban. A Ciróka Bábszínház átváltozik a Niebelungok gyűrűje kalandos színhelyévé, ahol az elveszett gyűrűt kell a játékosoknak megtalálni. A helyszíneket a történet szereplőinek segítségével járhatják be gyerekek, így megismerhetik a gyűrű útját. De ki találja meg ??? A kis kalandorok a különböző állomásokon pecséteket gyűjtenek. Ha összegyűlik a 10 pecsét, a gyűrű megkerül! A játékot 4 éves kortól ajánljuk.

 

Március 14. csütörtök 19 óra Nagyterem

Szabó Balázs és Bandája - EGY KICSIT CSÖNDESEBBEN... zenés irodalmi est. „Amikor a hangosból halk lesz és a halkból hangos, akkor van ez a találkozás, versekkel, dalokkal, hallható csöndekkel." /Szabó Balázs/ A zenekar régi elfelejtett dalokat játszik, és persze az új kislemez is terítéken lesz, és mind az, ami kihagyhatatlan egy akusztikus koncerten.

 

KATTINTSON A KÉPRE A KECSKEMÉTI TAVASZI FESZTIVÁL TELJES PROGRAMJÁÉRT (X)

 

Március 17. vasárnap 10 és 11 óra Nagyterem

KUCOK - játssz velünk mesét! Interaktív meseszínház óvodásoknak. Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. A Tünet Együttes vendégelőadása.

 

 

Március 17. vasárnap 9:30 és 11 óra Kisterem

KITYI KOTYI KITYI KOTY... avagy utazás a csacsifogaton. Móricz Zsigmond, Zelk Zoltán, Kányádi Sándor, Weöres Sándor verseit, verses meséit generációk ismerik és szeretik. Az előadásban hallható a Fut robog a kicsi kocsi..., A kismalac és a farkasok,  A három nyúl és megannyi más népszerű történet. A Békéscsabai Napsugár Bábszínház vendégelőadását 4 éves kortól ajánljuk.

 

 

Március 21. csütörtök 18 óra Nagyterem

CYBER CYRANO - ifjúsági előadás. Amikor a képzelet erősebb, mint a valóság. Mikor a virtualitás valódibbnak tűnik, mint a mindennapi realitás. Egy darab arról, hogy mire jó az Internet. És hogy mire nem. Talált történet alapján.A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház vendégelőadása.

 

Március 24. vasárnap 16 óra Nagyterem

IRÁNY RIÓ! Hat utcazenész egy véletlen folytán a nagyvárosi forgatagban egymásra talál, majd együtt indulnak el egy kalandos világkörüli utazásra. Járműként a muzsikájuk és hangszereik szolgálnak, üzemanyaguk pedig a játékosság, a fantázia és a jókedv – Egy világkörüli utazás hangszereken, dallamokon, szavak nélkül, a gesztusok és a pantomim nyelvén, fergeteges, sziporkázó humorral. Nem kímélik a nézők rekeszizmait. Ajánljuk mindazoknak, akik egy nívós zenei produkció mellett egy óra önfeledt nevetésre vágynak. Méhes Csaba és a Brass in the Five vendégelőadását 4 éves kortól ajánljuk.

 

 

A Ciróka Bábszínház Kecskeméti Tavaszi Fesztiváli programsorozatát a pécsi Bóbita Bábszínház Weöres Sándor: Bolond Istók című előadásának bábjaiból és díszleteiből összeállított kiállítása kíséri.


Utoljára frissítve: 2013-03-10 07:20:03

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>