. Ma Márk napja van.
Kecskeméti kiválóságokat köszöntöttek a közgyűlésen
2017-03-31 03:42:49
Kecskeméti kiválóságokat köszöntöttek a közgyűlésen

Kecskeméti kiválóságokat köszöntöttek a közgyűlésen

A közgyűlést megelőzően az Önkormányzat elismerését fejezte ki azoknak a város életében kiemelkedő szerepet játszó szakembereknek, művészeknek, akik a közelmúltban, illetve nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából rangos állami kitüntetésben részesültek.

 

 

Áder János köztársasági elnök Magyarország gazdasági életében meghatározó jelentőségű, a hazai élelmiszeripar folyamatos fejlődését szolgáló vállalatvezetői munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Molitórisz Károlynak, az Univer Product Zrt. vezérigazgatójának.

 

A köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozata kitüntetést adományozta Dr. Fekecs Dénes nyugállományú rendőr ezredes, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke részére, több évtizedes rendőri szolgálatát követően, a térség lakosságának biztonsága érdekében végzett eredményes társadalmi munkája elismeréseként.

 

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Antalfy István író, költő, szerkesztő, a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének alapítója, a magyar kultúrát több műfajban is gazdagító szépírói életműve elismeréseként.

 

A köztársasági elnök a kodályi örökségen nyugvó zenepedagógia nemzetközi és hazai rangjának emelése iránt elkötelezett, magas színvonalú oktatói és karvezetői tevékenysége elismeréseként szintén a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta Dr. Nemes László Norbert, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének igazgatója, egyetemi tanár részére.

 

Kimagasló művészi tevékenysége nyomán a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Pálfy Gusztáv szobrászművész. A köztársasági elnök a kitüntetést ötven éves töretlen művészi pályája során alkotott portréi, domborművei és kisplasztikái mellett a magyar történelem és kultúra jeles személyiségeit ábrázoló szobrai, illetve nonfiguratív köztéri alkotásai elismeréseként adományozta.

 

Nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át: Huszár Ildikó táncpedagógus, koreográfus, a Grapevine Show Dance Club Közhasznú Egyesület elnöke és művészeti vezetője, az akrobatikus show tánc területén sikeres előadóművészi pályája, valamint koreográfusi és tánctanári munkája elismeréseként.

Az emberi erőforrások minisztere Balázs Béla-díjat adományozott a mozgókép területén végzett kiemelkedő alkotótevékenysége, valamint művészeti teljesítménye elismeréseként Balajthy László animátor, a Kecskeméti Animációs Filmstúdió munkatársa, a Wersatil Animációs Betéti Társaság rendezője részére.

 

Március 22-én, a Víz Világnapja alkalmából a belügyminiszter Kvassay Jenő Emlékérmet adományozott Szigeti Tibor, a BÁCSVÍZ Zrt. nyugalmazott szolgáltatási vezérigazgató-helyettese részére, a vízügyi és víziközmű ágazat szolgálatában több mint 4 évtizeden át nagy odaadással végzett, kiemelkedő színvonalú, példaértékű munkája elismeréseként.

Utoljára frissítve: 2017-03-31 04:06:08

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>