. Ma Mária napja van.
Kecskeméti fórum: Pályázatok 2014–2015
2014-11-14 07:37:38
Kecskeméti fórum: Pályázatok 2014–2015

Kecskeméti fórum: Pályázatok 2014–2015

Olyan sokan érdeklődtek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete, valamint a Jótanácsadó Pályázatkészítési, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. közös szervezésében rendezett Pályázatok 2014-2015 című konferenciára és pályázati tanácsadó nap iránt, hogy végül nem az eredetileg tervezett helyszínre, a kamara székházába, hanem a Három Gúnár Hotel rendezvényházába fértek csak be.

 

A vállalkozók körében ugyanis érthetően nagy az érdeklődés és az információéhség a most induló európai uniós pályázati ciklus hazánknak szánt forrásaival kapcsolatban. Mint ismert, a pályázatok 60 százaléka közvetlenül a gazdaságfejlesztést szolgálja majd. A frissen meghirdetett és a jövőre várható pályázatok kapcsán volt a rendkívüli érdeklődés a konferencia és tanácsadó program iránt.

 

NÉZZE MEG A KÉPGALÉRIÁT ITT!

Pintye László, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke bevezetőjében elmondta: a mikro-, a kis- és középvállalkozások kapacitásbővítését célzó pályázatok iránt a legnagyobb az érdeklődés.

Az agráriumot és az ipart, kereskedelmet képviselők, akik jelen vannak, ők a gazdaság motorjai - ezt már Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke jelentette ki a fórumon.

A további fejlődést megalapozó pályázati tanácsadó nap fő célja az volt, hogy az érintettek felkészültek legyenek, ugyanis csak így lehet eredményesen forrást lehívni - hangsúlyozta a konferenciát szervező harmadik fél, a Jótanácsadó Pályázatkészítési, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. tulajdonos ügyvezetője, Szécsi Árpád.

Az előadások során elhangzott, hogy a 2014 és 2020 közötti, új hét éves európai uniós keretköltségvetésnek a fő szándéka, hogy a gazdaság fejlődjön és munkahelyek jöjjenek létre. A pályázati rendszert egyszerűsíteni fogja a magyar kormány. Az adminisztrációs teher korábban ugyanis óriási akadályt jelentett - fogalmazott a konferencián Mráz Ágoston Sámuel politológus, a Nézőpont Intézet vezetője.

„A lehetőség egyedi és talán soha vissza nem térő. Ezt minden magyarnak, minden vállalkozónak, minden potenciális pályázónak tudnia kell, hogy a következő hét év lehet, hogy egy soha vissza nem térő alkalmat jelent. Lehet, hogy 2020 után Magyarország már nem kap ennyi pénzt, mint amennyit most kapott" - mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Ezt a hét évet a megfelelő célokkal, az egyszerűsített pályázati rendszerrel ki kell használni. Hazánk nagy lehetősége, hogy az egy főre jutó támogatás a második legnagyobb az egész unióban; előttünk csak Litvánia van. Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott: be kell hozni a lemaradást, de legalább is csökkenteni, amivel Magyarország rendelkezik a nyugat-európai országokkal szemben.

A kecskeméti fórumon előadást tartottak Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a Magyar Export-Import Bank Zrt., illetve a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. képviselői, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium Belgazdaságért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársa is.
(KTV / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2014-11-14 07:39:20

További híreink
Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
„Ilyen az, amikor a hatalmi téboly és a profitéhség az életösztönt is felülírja” – kommentálta az ügyvéd-politikus a tűzifa biztosítását célzó új jogszabályt.
2022-08-07 13:25:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Totális zsákutcában van Orbán
Magyarország nemzetközi helyzete 1956 óta nem volt ennyire zavaros - George Lazar jegyzete.
2022-08-03 20:04:33, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hogyan lehet kriptovalutát és bitcoint bányászni?
A bitcoin, illetve alapvetően a kriptovaluták létezéséről már azok is tudnak, akik amúgy egyébként nem érdeklődnek különösebben az új technológiák után. Arról, hogy mikén...
2022-07-26 09:24:57, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hegedűs Zsuzsa robbantása azért is jelent fordulópontot, mert ennek alkalmából a magyar társadalom először lát...
Bővebben >>