. Ma György napja van.
Kecskeméti fórum: Pályázatok 2014–2015
2014-11-14 07:37:38
Kecskeméti fórum: Pályázatok 2014–2015

Kecskeméti fórum: Pályázatok 2014–2015

Olyan sokan érdeklődtek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete, valamint a Jótanácsadó Pályázatkészítési, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. közös szervezésében rendezett Pályázatok 2014-2015 című konferenciára és pályázati tanácsadó nap iránt, hogy végül nem az eredetileg tervezett helyszínre, a kamara székházába, hanem a Három Gúnár Hotel rendezvényházába fértek csak be.

 

A vállalkozók körében ugyanis érthetően nagy az érdeklődés és az információéhség a most induló európai uniós pályázati ciklus hazánknak szánt forrásaival kapcsolatban. Mint ismert, a pályázatok 60 százaléka közvetlenül a gazdaságfejlesztést szolgálja majd. A frissen meghirdetett és a jövőre várható pályázatok kapcsán volt a rendkívüli érdeklődés a konferencia és tanácsadó program iránt.

 

NÉZZE MEG A KÉPGALÉRIÁT ITT!

Pintye László, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke bevezetőjében elmondta: a mikro-, a kis- és középvállalkozások kapacitásbővítését célzó pályázatok iránt a legnagyobb az érdeklődés.

Az agráriumot és az ipart, kereskedelmet képviselők, akik jelen vannak, ők a gazdaság motorjai - ezt már Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke jelentette ki a fórumon.

A további fejlődést megalapozó pályázati tanácsadó nap fő célja az volt, hogy az érintettek felkészültek legyenek, ugyanis csak így lehet eredményesen forrást lehívni - hangsúlyozta a konferenciát szervező harmadik fél, a Jótanácsadó Pályázatkészítési, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. tulajdonos ügyvezetője, Szécsi Árpád.

Az előadások során elhangzott, hogy a 2014 és 2020 közötti, új hét éves európai uniós keretköltségvetésnek a fő szándéka, hogy a gazdaság fejlődjön és munkahelyek jöjjenek létre. A pályázati rendszert egyszerűsíteni fogja a magyar kormány. Az adminisztrációs teher korábban ugyanis óriási akadályt jelentett - fogalmazott a konferencián Mráz Ágoston Sámuel politológus, a Nézőpont Intézet vezetője.

„A lehetőség egyedi és talán soha vissza nem térő. Ezt minden magyarnak, minden vállalkozónak, minden potenciális pályázónak tudnia kell, hogy a következő hét év lehet, hogy egy soha vissza nem térő alkalmat jelent. Lehet, hogy 2020 után Magyarország már nem kap ennyi pénzt, mint amennyit most kapott" - mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Ezt a hét évet a megfelelő célokkal, az egyszerűsített pályázati rendszerrel ki kell használni. Hazánk nagy lehetősége, hogy az egy főre jutó támogatás a második legnagyobb az egész unióban; előttünk csak Litvánia van. Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott: be kell hozni a lemaradást, de legalább is csökkenteni, amivel Magyarország rendelkezik a nyugat-európai országokkal szemben.

A kecskeméti fórumon előadást tartottak Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a Magyar Export-Import Bank Zrt., illetve a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. képviselői, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium Belgazdaságért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársa is.
(KTV / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2014-11-14 07:39:20

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>