. Ma Bulcsú napja van.
Kecskeméti fórum: Pályázatok 2014–2015
2014-11-14 07:37:38
Kecskeméti fórum: Pályázatok 2014–2015

Kecskeméti fórum: Pályázatok 2014–2015

Olyan sokan érdeklődtek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete, valamint a Jótanácsadó Pályázatkészítési, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. közös szervezésében rendezett Pályázatok 2014-2015 című konferenciára és pályázati tanácsadó nap iránt, hogy végül nem az eredetileg tervezett helyszínre, a kamara székházába, hanem a Három Gúnár Hotel rendezvényházába fértek csak be.

 

A vállalkozók körében ugyanis érthetően nagy az érdeklődés és az információéhség a most induló európai uniós pályázati ciklus hazánknak szánt forrásaival kapcsolatban. Mint ismert, a pályázatok 60 százaléka közvetlenül a gazdaságfejlesztést szolgálja majd. A frissen meghirdetett és a jövőre várható pályázatok kapcsán volt a rendkívüli érdeklődés a konferencia és tanácsadó program iránt.

 

NÉZZE MEG A KÉPGALÉRIÁT ITT!

Pintye László, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke bevezetőjében elmondta: a mikro-, a kis- és középvállalkozások kapacitásbővítését célzó pályázatok iránt a legnagyobb az érdeklődés.

Az agráriumot és az ipart, kereskedelmet képviselők, akik jelen vannak, ők a gazdaság motorjai - ezt már Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke jelentette ki a fórumon.

A további fejlődést megalapozó pályázati tanácsadó nap fő célja az volt, hogy az érintettek felkészültek legyenek, ugyanis csak így lehet eredményesen forrást lehívni - hangsúlyozta a konferenciát szervező harmadik fél, a Jótanácsadó Pályázatkészítési, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. tulajdonos ügyvezetője, Szécsi Árpád.

Az előadások során elhangzott, hogy a 2014 és 2020 közötti, új hét éves európai uniós keretköltségvetésnek a fő szándéka, hogy a gazdaság fejlődjön és munkahelyek jöjjenek létre. A pályázati rendszert egyszerűsíteni fogja a magyar kormány. Az adminisztrációs teher korábban ugyanis óriási akadályt jelentett - fogalmazott a konferencián Mráz Ágoston Sámuel politológus, a Nézőpont Intézet vezetője.

„A lehetőség egyedi és talán soha vissza nem térő. Ezt minden magyarnak, minden vállalkozónak, minden potenciális pályázónak tudnia kell, hogy a következő hét év lehet, hogy egy soha vissza nem térő alkalmat jelent. Lehet, hogy 2020 után Magyarország már nem kap ennyi pénzt, mint amennyit most kapott" - mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Ezt a hét évet a megfelelő célokkal, az egyszerűsített pályázati rendszerrel ki kell használni. Hazánk nagy lehetősége, hogy az egy főre jutó támogatás a második legnagyobb az egész unióban; előttünk csak Litvánia van. Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott: be kell hozni a lemaradást, de legalább is csökkenteni, amivel Magyarország rendelkezik a nyugat-európai országokkal szemben.

A kecskeméti fórumon előadást tartottak Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a Magyar Export-Import Bank Zrt., illetve a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. képviselői, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium Belgazdaságért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársa is.
(KTV / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2014-11-14 07:39:20

További híreink
Az adriai szexbotrány után rehabilitálták Borkai Zsoltot
Borkai Zsoltot választották meg a Győri Atlétika Club (GYAC) elnökének. „Kis lépés Borkai Zsoltnak, nagy lépés a győrieknek” – kommentálta a hírt a szexbotrányba belebuko...
2023-06-02 13:53:23, Hírek, Fókuszban Bővebben
„Mintakalauz” pótdíjazta meg a vonaton utazó álláskereső hölgyet
Az érintettek közül sokan nem tudják, hogy a főváros anyagi támogatásával kiadott Havibérlet álláskeresőknek elnevezésű okmány nem érvényes Budapest területén a MÁV Zrt é...
2023-06-02 13:53:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy természetes bőrápolási módszer, amely valóban működik
A CBD kozmetikumokkal történő bőrápolás igazán trendi téma lett az utóbbi időben, de az interneten elég nehéz velük kapcsolatban megbízható információkat találni. Sokan u...
2023-05-29 11:26:02, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A magyarországi munkaerőhiány egyik leghatékonyabb megoldása az, ha külföldi munkavállalókat alkalmazunk. Ezen...
Bővebben >>