. Ma Márk napja van.
Kecskeméti Értékekről rendeztek konferenciát
2015-10-02 17:38:17
Kecskeméti Értékekről rendeztek konferenciát

Kecskeméti Értékekről rendeztek konferenciát

A Kecskeméti Értékek Napja alkalmából rendezett konferenciát a Nemzeti Művelődési Intézet és a Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság a Cifrapalota Pávás Dísztermében október 2-án, pénteken. A konferencia elnöke Hörcsök Imre, Kecskemét Város Értékmegőrzési Bizottságának elnöke volt, az előadók pedig a helyi értékekre, a települési értéktár fontosságára és szerepére hívták fel a figyelmet.

 

Előadást tartottak a konferencián: Imre Károly, közösségfejlesztő, dr. Végh Katalin a Katona József Múzeum igazgatóhelyettese, dr. Gyenesei József, a Nemzeti Levéltár, Bács Kiskun Megyei Levéltárának igazgatója, Vasné Mészáros Katalin, a Katona József megyei Könyvtár igazgatóhelyettese, Lángné Nagy Mária, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ közművelődési szakmai vezetője, Lukács László, a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezetője, dr. Bankó Ágnes, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat aljegyzője, Bereznai Zsuzsa, muzeológus, Székelyné Kőrösi Ilona, a Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság tagja, Bérces Dóra, a Kecskeméti Szatyor Egyesület vezetője, és Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára.

A rendezvény a Katona József Múzeum és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület együttműködésével valósult meg.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁIT!

A Kecskeméti Értékek Napján, pénteken a Kulturális és Hagyományőrző Civil Kerekasztal kulturális produkciókkal is színesítette a rendezvényt a Főtéren, a Városháza előtt. A programok sorát Molnár Pál Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati képviselő tárogató műsora nyitotta meg. Fellépett többek között a Hírös Nyugdíjas Klub Piros Rózsa Táncegyesülete, valamint a Pacsirták Népdalegyüttes, Hagyományőrző együttes. A produkciók sorát a Csörömpölők zenekar gyermek koncertje és táncháza zárta.

Pénteken az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Kecskeméti Értéktárban szereplő termelők és kézművesek vásárával is várta a főtéten az érdeklődőket, akik a kézművesek tevékenységébe is bepillantást nyerhettek. Barcsik Sándorné népi iparművész, szövő, Apró Tamás fafaragó, és Bedő Istvánné vert csipke készítő kézművesek ugyanis bemutatót tartottak.

Utoljára frissítve: 2015-10-02 17:44:05

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>