. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Kecskeméten volt a Református Óvodapedagógusok XXIV. Szakmai Találkozója
2015-04-26 08:31:06
Kecskeméten volt a Református Óvodapedagógusok XXIV. Szakmai Találkozója

Kecskeméten volt a Református Óvodapedagógusok XXIV. Szakmai Találkozója

Mintegy 220 református óvodapedagógus töltött két napot Kecskeméten, hogy tapasztalatokat szerezzen. Az Újkollégiumban rendezték meg ugyanis a Református Óvodák 24. Országos Szakmai Találkozóját.









A kétnapos rendezvényre a Református Pedagógiai Intézet és a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda közös szervezésében került sor, amelynek első napján a Kecskeméti Református Újkollégium Díszterme adott otthont.

 

A XXIV. Szakmai Találkozó központi témája idén az óvodáskorú gyermekek tehetséggondozása.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A Magyar Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, a Duna-melléki Református Egyházkerület püspöke, Dr. Bogárdi Szabó István áhítata után, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dr. Szeberényi Gyula Tamás köszöntötte az ország református óvodáiból érkező óvodapedagógusokat.

 

A Szakmai Találkozó résztvevőit köszöntötte még:

- Dr. Papp Kornél, a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalának Oktatásügyi Irodájának vezetője,

- Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség lelkipásztora, az Igazgatótanács elnöke

- Szontagh Pál, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója.

 

Az előadássorozatot a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda gyermekeinek köszöntő műsora nyitotta meg.

Az előadók között szerepelt:

Dr. Duró Zsuzsa, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság Neveléstudományi és Pszichológiai Szakbizottság Tehetségfejlesztési Munkabizottság elnöke,

Dr. Szinger Veronika, a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola docense, aki az óvodai tehetségígéretek felfedezéséről tartott előadást.

 

Az Országos Szakmai Találkozó második napján, április 25-én szombaton, a Református Pálmácska Óvodába látogattak el a vendégek.

 

Kuti József a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkész áhítata után az óvodában „Csillag” csoportos gyermekek köszöntötték a vendégeket. Ezt követően Hörcsök Imre, a Kecskeméti Református Egyházközség főgondnoka, a Kecskeméti Református Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, Kecskemét Megyei Jogú Város képviselője és Simon Andrásné, a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda igazgatója ismertették az óvoda múltját és jelenét.

 

Az intézmény bemutatása után a vendégek megnézték az óvodát és megtekintették a „Fürge kezek” tehetséggondozó műhely alkotásait, valamint a „Jeles napokról” készült fotókiállítást.

 

A rendezvényen Miklya Zsolt (Móra Könyvkiadó) „Beszélgető Biblia” c. könyvbemutatóját hallgathatták meg a résztvevők. A délelőtt szeretetvendégséggel és szakmai beszélgetéssel zárult, majd ezt követően a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely időszaki kiállításában gyönyörködtek a vendégek.

 

A jól szervezett találkozót Szabadi Edit a Református Pedagógiai Intézet mesterpedagógusa, köznevelési, tanfelügyeleti, pedagógusminősítési szakértője zárta.

Utoljára frissítve: 2015-04-26 08:31:50

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>