. Ma Márk napja van.
Kecskeméten tanácskozott a Dunamelléki Református Egyházkerület Közgyűlése
2014-11-07 12:17:21
Kecskeméten tanácskozott a Dunamelléki Református Egyházkerület Közgyűlése

Kecskeméten tanácskozott a Dunamelléki Református Egyházkerület Közgyűlése

Rendhagyó módon ezúttal nem Budapesten, hanem Kecskeméten, az Újkollégium dísztermében tanácskozott a Dunamelléki Református Egyházkerület nyolc egyházmegyéből álló egyházkerületének mintegy száz közgyűlési képviselője.








A tavaszi közgyűlésen ugyanis a 450 éves kecskeméti református oktatást ünneplő hírös városiak nevében Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség Igazgatótanácsának elnöke meghívást adott át a közgyűlés tagjainak az őszi ülésre.

A Dunamelléki Református Egyházkerület évi rendes második és egyben a hat éves ciklust záró közgyűlését így csütörtökön Kecskeméten tartották. Ez megtiszteltetés volt a városnak is, hiszen az ülések állandó helyszíne Budapest.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

A közgyűlésen elhangzott szakelőadói jelentésekben egyebek között szó esett arról, hogy kevesebben vannak a templomokban, kevesebben konfirmálnak és főként kevesebb az esküvő. Ugyanakkor erősödnek a kisközösségek, egyre több a hittanra járó gyermekek száma, és új egyházi intézmények létesülnek. Ez jellemezte az elmúlt hat évben a Dunamelléki Református Egyházkerület egyházközségeinek életét. Elhangzott az is, hogy nagy léptekben fejlődik az egyházi iskolarendszer: hat év alatt 65 százalékkal bővült a Dunamelléki Református Egyházkerületben az oktató intézmények száma és a tanulói létszám is.

A kecskeméti közgyűlésen lelkipásztorok eskütételére és oklevelek átadása is sor került. A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanulmányaikat eredményesen fejezték be az alábbi lelkészjelöltek és tettek sikeres vizsgát az Egységes Lelkészképesítő Bizottság előtt:

Börzsönyi Judit, Dobó Ágota Zsófia, Korpos Orsolya, Kozák Péter, Magyar Csanád, Sipos Előd Zoltán, Szikszai Szabolcs, Vass Réka Adrienn.

Átadták a Dunamelléki Református Egyházkerület által alapított, a pedagógusok munkáját elismerő Benda Kálmán Díjat is csütörtök délután a kecskeméti református iskola dísztermében. A rangos elismerést 2014-ben Váczi Marianna történelem-angolszakos tanárnő, a Kiskunhalasi Református Kollégium Gimnáziumának pedagógusa kapta meg.

A közgyűlést az eredményes tanácskozás végén berekesztő Dr. Szabó István püspök elégedetten nyugtázta a kecskeméti helyszínen végzett munkájukat. Kiemelte, hogy a kecskeméti közgyűlés békés és konstruktív szellemben zajlott. Köszönetet mondott továbbá a képviselőknek az elmúlt hat esztendőben végzett helytállásukért. Valamint áldott készülődést kívánt a jövő heti zsinaton résztvevőknek, azokat a gyülekezeteket pedig, ahol még nem szavaztak, bölcsességre, megfontoltságra és higgadtságra kérte.

Utoljára frissítve: 2014-11-07 12:19:47

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>