. Ma Gedeon napja van.
Kecskeméten is megkezdődött az ökumenikus imahét
2015-01-19 21:26:37
Kecskeméten is megkezdődött az ökumenikus imahét

Kecskeméten is megkezdődött az ökumenikus imahét

A református templomban hétfő este 17 órakor tartott istentiszteleten megkezdődött Kecskeméten is az ökumenikus imahét. Kuti József református elnöklelkész hirdetett igét.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hagyomány, hogy minden év januárjának harmadik hetében közösen imádkoznak a keresztények valamelyik felekezet templomában. Az idei „házigazda" Kecskeméten a református egyházközség.

- Nagy szeretettel köszöntünk mindenkit az ökumenikus imahét első közös estéjén, itt a református templomban - köszöntötte a résztvevőket Kuti József. Ezen a héten minden este itt gyülekeznek majd a kecskeméti egyházak hívei, és figyelnek közösen Isten igéjére.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Az idei ökumenikus imahét üzenete az Újszövetségből János evangéliumán alapul. Jézus és a samáriai asszony Jákob kútjánál történt találkozását elevenítik fel: a mai és a következő estéken a történet egy-egy részlete bontakozik ki a református templomban az igehirdetésekből.  Kedden a szószéken dr. Jeney Gábor római katolikus plébános beszél majd.

- Kedves barátaim, kedves testvéreim ez a hét, jó alkalom lehet arra, hogy minden este beszélgessünk a Megváltóval. Ámen... - fejezte be az igehirdetést Kuti József.

Az ökumenikus imahét perselyadományait idén a Mezei utcai Közösségi Házban a közelmúltban indult gyermek missziós szolgálat, és roma játszóház kapja majd meg.

Utoljára frissítve: 2015-01-19 21:27:28

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>