. Ma Auguszta napja van.
Kecskeméten is elindult a Startup Campus program
2016-04-13 17:18:44
Kecskeméten is elindult a Startup Campus program

Kecskeméten is elindult a Startup Campus program

Győr után Kecskeméten is elindult a Startup Campus egyetemi vállalkozásfejlesztési program a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) támogatásával.

 

 

 

 

 

 

 

A program célja a felsőoktatásban születő innovatív ötletek vállalkozássá fejlesztésének támogatása, valamint a helyi K+F+I termékek és szolgáltatások regionális, üzleti akcelerációja.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke szerdán délután a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán arra biztatta a vállalkozó szellemű főiskolásokat és egyetemistákat, hogy újításuk kidolgozása során támaszkodjanak a helyi egyetemi kutatásfejlesztési, ipari és gazdasági szereplők együttműködésében rejlő lehetőségekre.

 

Kecskeméten példaértékű a nyitottság és az egyetértés a helyi ipar és a műszaki felsőoktatás szereplői között - mondta, majd hozzátette, kiemelt szempont a hazai induló vállalkozások támogatása a helyi felsőoktatási kutatás-fejlesztési műhelyek és ipari vállalkozások közreműködésével.

Pálinkás József közölte: a Startup Campus célja összhangban van a hivatal azon törekvéseivel, hogy országszerte alakuljanak ki és erősödjenek meg az ígéretes ötletek felkutatását, fejlesztését és finanszírozását lehetővé tévő közösségi és képzési bázisok. Elmondta: az induló vállalkozásokat fejlesztő inkubátorok támogatását célzó új felhívásukban komoly felelősség hárul majd a pályázókra, ami kiterjed a mentorálandó startupokra is.

A vidéki campusokra és városokra is koncentráló program a startupok fejlesztését támogató mentorprogramjával hozzá kíván járulni ahhoz, hogy minél több fiatal maradhasson vidéki lakhelyén, és helyben saját vállalkozást indítson. Bár a cél a lokális gazdasági környezet innovációs fellendítése, ez csak az országos, illetve a nemzetközi piacok elérése által érhető el - fűzte hozzá.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere úgy fogalmazott: "a mi feladatunk, hogy piacvezető egyetemet építsünk Kecskeméten", ehhez motivált, kreatív hallgatókra és oktatókra van szükség. Közölte: bízik abban, hogy az egyetem gyorsan kivívja magának a piacvezető szerepet, a városhoz, régióhoz hasonlóan.

A kecskeméti esemény megnyitóját követően a Startup Campus és a Quantum Leap inkubációs szakembereinek vezetésével zajlott a helyi csapatok és innovátorok ötletversenye, amelynek során bemutatták fejlesztéseiket, majd részt vehettek az üzleti képzés első állomását jelentő workshopon.

 

(MTI)

Utoljára frissítve: 2016-04-13 17:30:57

További híreink
Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
Lánczi ma Magyarország elsőszámú állami filozófusa, úgy, hogy soha egyetlen értékelhető filozófiai cikket nem volt képes publikálni. Egyet sem.
2023-03-22 19:50:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
Nyulasi Tibor a büntetőperben más kollégáitól eltérően azt állította, hogy az áldozat, Renner Erika akár saját magának is okozhatott sérülést kamillateával.
2023-03-17 19:48:51, Hírek, Fókuszban Bővebben
A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
A süteményeknek számos meghatározó alapanyaga lehet, ami miatt olyan ízvilágot vagy állagot kapnak végeredményül, amit elvárunk tőlük. A joghurt nagyon sok célt szolgálha...
2023-03-17 10:30:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A süteményeknek számos meghatározó alapanyaga lehet, ami miatt olyan ízvilágot vagy állagot kapnak végeredmény...
Bővebben >>