. Ma György napja van.
Kecskemét rendezi az Európa Kupa selejtezőtornáját
2017-12-31 04:27:30
Kecskemét rendezi az Európa Kupa selejtezőtornáját

Kecskemét rendezi az Európa Kupa selejtezőtornáját

A válogatottak számára, első ízben kiírt Európa Kupa egyik selejtezőcsoportjának öt részvevője Kecskeméten vív meg a döntőbe jutást jelentő első három helyért február 15. és 18. között. Részletek:

A helyszínről hozott döntést Kemény Dénes, a szövetség elnöke jelentette be az InfoRádiónak adott karácsonyi interjújában.

 

A LEN új nemzetközi tornát írt ki válogatottak számára. Az ötlet gyors megvalósításának "megágyazott", hogy egyre élesebb "sportdiplomáciai" csatározások alakultak ki a FINA és LEN között. A viták fő tere a szabálymódosítások kérdése volt és az, hogy a FINA az európai szövetség vízilabdában jelentősen érdekelt tagországainak véleményét figyelmen kívül járult hozzá ahhoz hogy a NOB átalakítsa az olimpiai játékok pólós "személyi kondícióit". ( A női csapatok számát felemelték, de a férfiaknál is csökkentették a nevezhető játkosok számát.)

 

A meghirdetett Európa Kupa a tervek szerint tovább erősíti a sportág európai dominanciáját, az elképzelések arról szóltak, hogy a kontinens legerősebb 12 válogatottja vesz részt a három tornából álló rendezvénysorozaton.

 

A mezőny végül 14 tagú lett. A szeptemberi római sorsolás óta annyi változás történt, hogy Törökország visszalépett, a helyére Málta jelentkezett, s a LEN ezt elfogadta.

 

A csoportok besorolása:

A-csoport (a rendező Magyarország, Kecskemét): Magyarország, Spanyolország, Franciaország, Románia, Georgia (Grúzia)

B-csoport (Horvátország, pontos helyszín még nincs): Szerbia, Görögország, Horvátország, Hollandia, Málta

C-csoport (Olaszország, Palermo): Montenegró, Olaszország, Oroszország, Németország

 

Az ötös csoportok első három helyezettje, valamint a C csoport első két helyezettje jut be a 2018. április 5-6-7-8-i szuperdöntőbe, amelynek helyszínét még nem jelölték ki.

 

A szövetség korábban jelezte, hogy amennyiben megkapja az egyik selejtező rendezői jogát, akkor tervei szerint ez a torna lesz egyben a jövő évi Volvo Kupa. (Információink szerint szóba került, hogy amennyiben a LEN ehhez a címkézéshez nem járul hozzá, akkor valamilyen más módon, például "Volvo-hét" szervezésével kötik össze a két rendezvényt.)

 

Az Európa Kupa versenysorozat pénzdíjas, az első helyezett 20 ezer eurót, a második 15 ezer eurót, a harmadik 5 ezer eurót kap.

 

(vlv.hu)

Utoljára frissítve: 2017-12-31 04:28:53

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>