. Ma Márk napja van.
Kecskemét november havi közgyűlésének döntései
2016-11-25 04:28:04
Kecskemét november havi közgyűlésének döntései

Kecskemét november havi közgyűlésének döntései

Kecskemét mai közgyűlésén a napirendi pontok tárgyalása előtt átadták a Kecskemét Szociális Ügyéért Díjat, majd megkezdődött az érdemi munka. Ezek voltak a legfontosabb döntések:

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

 

Módosította a testület a város idei költségvetését. Ennek keretében a Hírös Agóra Nonprofit Kft. 10 millió forint többlettámogatást kapott a működési kiadásaihoz. A Kecskemét Fejlődéséért Alap kezelő szervezetének kiválasztása és részesedés érdekében összesen mintegy 47 millió forintos forrást szavazott meg a közgyűlés. A Városgazdasági Kft. a városüzemeltetési feladatok ellátására többletfinanszírozási igényt jelzett, ennek alapján mintegy 50 millió forint plusz finanszírozást kapott. Beépültek a költségvetésbe a különböző uniós pályázatokkal kapcsolatos előirányzatok módosításai is. Lévai Jánosné önkormányzati képviselő javaslatára 5 millió forint plusz támogatást fogadott el a testület a Városi Szociális Közalapítvány javára. Szintén elfogadták Sipos László városüzemeltetési tanácsnok javaslatát, aki 6 millió forint támogatást kért a matkói kápolna felújításához.

 

Elfogadta a közgyűlés Kecskemét Fenntartható Városi Mobilitási Tervét (SUMP). Az önkormányzati tulajdonban lévő Kecskeméti Városfejlesztő Kft. által elkészített dokumentum kialakítása, formálása és véleményezése széleskörű társadalmi és szakmai részvétel mellett zajlott. A SUMP a következő 7 év stratégiáját határozza meg. A tervezett fejlesztési irányok: versenyképes és fenntartható közforgalmú rendszer létrehozása, okos megoldások a létező infrastruktúra hatékonyabb használatára, a lágy közlekedési módok fejlesztése, valamint a fenntartható városi övezetek létrehozása.

 

Az önkormányzat által működtetett köznevelési intézmények állami működtetésbe adásával kapcsolatos döntéseket hozott meg a közgyűlés. Mint ismeretes, a jogszabály szerint 2017. január 1-től az intézmények működtetése is átkerül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz. Az átadás-átvételi megállapodást a feleknek december 15-ig kell megkötniük. Év végéig az ingyenes vagyonkezelési szerződéseknek is létre kell jönniük, az önkormányzati vagyon és vagyoni értékű jog ugyanis a tankerületi központ ingyenes vagyonkezelésébe kerül.

 

Új pályázatot ír ki a város a Rudolf laktanya területén lévő, „beteg lovak istállója" néven ismert ingatlanrész bérlet útján történő hasznosítására. A szeptemberben kiírt pályázatra ugyanis volt két jelentkező, de egyik dokumentáció sem felelt meg a kiírásban foglaltaknak. Ezért a közgyűlés - tekintettel az ajánlatok érvénytelenségére - a pályázatot eredménytelennek nyilvánította. Az újabb kiírás szerint a pályázatokat január 27-én 10 óráig lehet majd benyújtani.

 

Elfogadta a képviselő-testület Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Ifjúsági Cselekvési Tervét. A dokumentum egyrészt tartalmazza a 2013-2015-ös időszakban megvalósult feladatok áttekintését, másrészt az elkövetkező három évre szóló célokat és feladatokat. Utóbbiak a tavaly elvégzett ifjúságkutatás eredményei, valamint szakemberek és a helyi fiatalok véleménye, javaslatai alapján lettek meghatározva.

 

Két újabb helyszínre telepíthet térfigyelő kamerát a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány, az Árpádvárosi játszótérhez és a Mátis Kálmán utcai Bölcsődéhez. A telepítéshez az önkormányzat mintegy 2,5 millió forint támogatást ad a közalapítványnak.

Utoljára frissítve: 2016-11-25 04:32:54

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>