. Ma György napja van.
Kecskemét közgyűlésének novemberi döntései
2015-11-26 17:33:46
Kecskemét közgyűlésének novemberi döntései

Kecskemét közgyűlésének novemberi döntései

A közgyűlés ülésének fontosabb döntései:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett Országos Labdarúgó Pályaépítési Programra, kisméretű (20x40 méteres) műfüves pályák létesítésére. A pályázat értelmében 3 helyen - Bolyai Gimnázium, Tóth László Általános Iskola, Mátyás Király Általános Iskola melletti területen - épülhetne műfüves labdarúgó pálya.

Csatlakozik Kecskemét a Megyei Jogú Városok Szövetsége azon kezdeményezéséhez, amely a kárpátaljai magyar családok megsegítésére irányul. A döntés értelmében az önkormányzat 5 millió forintot biztosít a célra a jövő évi költségvetésben. Kecskemét eddig egyébként elsősorban Beregszászt segítette, amellyel 2001 óta van testvérvárosi kapcsolata.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A Mamiker Trafik Kft. vásárolhatja meg azt a Rudolf laktanyában lévő 1758 négyzetméteres területet és egy épületet, amely értékesítésére a közelmúltban írt ki pályázatot a város. A vételár 45,21 millió forint. A pályázó az ingatlanon mintegy 800-900 négyzetméter alapterületű, többszintes, nagykapacitású napelem rendszerrel ellátott épületet épít, annak földszintjén szolgáltató házat, emeletein a kollégiumi színvonalat meghaladó, de alacsony árfekvésű apartmanokat, lakásokat kialakítva. A vállalkozás egy 50 férőhelyes, ingyenes parkolót is épít.

Az ingatlanra egyébként érkezett még egy pályázat, a másik érdeklődő valamivel kisebb vételárat kínált, és az elképzelései is kevésbé illeszkedtek az ingatlan környezetében tervezett egyéb beruházásokhoz.

Elfogadta a közgyűlés Kecskemét önkormányzatának 2015-2019-es időszakra vonatkozó Idősügyi Koncepcióját.

Az anyagból kiderül: Kecskeméten nagy számban vannak jelen és rendkívül aktívak az időseket tömörítő szervezetek, akiknek tevékenységére a jövőben is számít a város. Ez az egyik alapfeltétele annak, hogy a minőségi időskor bitztosítása érdekében legyen elegendő társas tér, szabadidős szolgáltatás, megfelelő közösségi élet. A koncepció kiemeli a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetségét, a nyugdíjas Civil Kerekasztalt, az Idősügyi Tanácsot. 

A nyugdíjasok betöltött szerepéről leszögezi: az idős emberekre, mint értékre, erőforrásra kell tekinteni, és szemléletváltásra van szükség e tekintetben.

Az elmúlt időszakban elkezdett idősügyi programok között nagy jelentőséggel bír az Egy Klub - Egy Iskola Mozgalom, a szintén a nemzedékek közötti együttműködés jegyében zajló Bibliaismereti vetélkedő, az Idősek Akadémiája, a Harmadik Kor Egyeteme és a Séta az Egészségért Mozgalom.

A dokumentum szól azokról az idősekről is, akik segítségre szorulnak, de valamilyen okból kiestek az ellátórendszerből. Az ő felkutatásuk, ellátásuk elsődleges cél. Fejleszteni kell továbbá a generációk közötti kapcsolatokat, emelni az ellátások színvonalát, bővíteni a szabadidős lehetőségeket.

Vezetői beosztásokra kiírt pályázatokról döntött a közgyűlés. Ennek értelmében a Kecskeméti Planetáriumot továbbra is E. Kovács Zoltán, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságát dr. Kellermann Péter, az Őszirózsa Időskorúak Gondozóházát Seprenyiné Fodor Anikó vezeti.

Zárt ülés keretében döntött a testület az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet vezetéséről, amellyel Kolek Andreát bízta meg.

Térfigyelő kamerát telepíthet a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti területre. A fejlesztést a 13. számú egyéni választókerület javasolta, a célra az önkormányzat 1.145.692 forint támogatást nyújt.

Megváltoznak a Kecskemét Kártya igénylési feltételei. Eddig 14 év volt az alsó korhatár, amit a közgyűlés feloldott azzal, hogy a 14 év alatti gyerekek is igényelhetik törvényes képviselőjük útján. A módosítást indokolja egyebek között, hogy a belső chippel rendelkező kártyát a jövőben az iskolai közétkeztetési rendszerben, iskolai beléptető rendszerek kialakítását követően, valamint a helyi közösségi közlekedésben jegy és bérletfunkcióval is használni lehessen.  

Közterületek elnevezéséről döntött a grémium. Ennek értelmében a Mercedes üzemmel szomszédos telken épülő új SMR gyárhoz vezető út Barényi Béla magyar származású, világhírű autóipari feltalálóról lett elnevezve, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti közterület pedig az Aomori park nevet kapta, Kecskemét japán testvérvárosa tiszteletére.

Nevet kapott az a tér is, amelynél a Bercsényi utca a Rákóczi útba torkollik. A valójában két helyrajzi számon lévő terület annak a Nagykőrösi utcai ingatlannak a közelében található, amelyen most egy magánerős beruházás zajlik, és amelyen a régészek a török hódoltság korából származó leletekre bukkantak. Ezért a Rodostó tér elnevezést kapta a terület, Rodostó egyébként szintén Kecskemét testvérvárosa.

Utoljára frissítve: 2015-11-26 17:35:33

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>