. Ma Emma napja van.
Kárpát-medencei Asszonytalálkozó Kecskeméten
2014-12-01 05:51:56
Kárpát-medencei Asszonytalálkozó Kecskeméten

Kárpát-medencei Asszonytalálkozó Kecskeméten

Kecskeméten rendezték meg péntektől vasárnapig a Kárpát-medencei Asszonytalálkozót, amelynek már harmadjára ad otthont városunk.










A három napos tanácskozás első napján Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mondott köszöntőt, valamint átadták a Nők a Nemzet Jövőjéért Díjat, amelyet ezúttal a Kecskeméti Televízió szerkesztő-műsorvezetője, Varga Mónika érdemelt ki.

 

„Egy elvem van: asszonyokkal nem szabad vitatkozni. Miért? Mert az asszonynak úgyis igaza van... A leghosszabb vitatkozásnak is az a vége, hogy az asszonynak igaza van. Mért ne előzzük meg akkor? Mire való a sok beszéd, a sok keserűség: mert hisz az asszony nem azért vitatkozik, hogy meggyőzessék, vagy mást meggyőzzön, csak hogy győzzön... Érzés az asszonynál minden ellentmondás... És azért van igaza, mert nem a fejével vitatkozik, hanem a szívével. A férj pedig könnyen téved: de a szív soha”. Novák Katain, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ezzel a Móricz Zsigmond idézettel nyitotta meg a X. Kárpát-medencei Asszonytalálkozót a Bozsó Gyűjteményben. A politikus a család fontosságát, és azt hangsúlyozta, hogy meg kell adni a nőknek a választás, az egyéni döntések lehetőségét. „Nem lehet elégszer kimondani, hogy a család mekkora érték, és hogy családban élni mekkora érték és, hogy gyermek és a testvér mekkora érték” – fogalmazott.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Szemeryné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere úgy látja, szemléletformálásra van szükség, ugyanis a fiatalok körében már nem fontosak, azok az értékek, amelyek szerinte az élet alapját képezik. „Az a közgondolkodás, ami kialakult rólunk, hogy mi elsődlegesen a család összetartó ereje vagyunk, ez az én korosztályomban talán megvan, de a tőlem fiatalabb generációnál már kezd kihalni. Valahol az a feladatunk, hogy ezt a fiatalokba is át tudjuk ültetni, hogy a család összetartó ereje ugyanis a nő” – mondta a polgármester

 

A X. Kárpát-medencei Asszonytalálkozó keretében átadták a Nők a Nemzet Jövőjéért Díjat, amelyet idén a Kecskeméti Televízió szerkesztő-műsorvezetője, Varga Mónika érdemelt ki Kecskemét kulturális, egyházi értékeinek, hagyományainak hiteles közvetítésében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül. Varga Mónikának ez a harmadik díja, 2006-ben Kecskemét Környezetvédelméért Díjjal, 2012-ben pedig Tóth László-díjjal tüntették ki.

 

„Édesanyám és édesapám arra tanítottak engem, hogy becsüljük meg az életet, az istentől kapott életünket, amelynek nem elsősorban értelme, hanem célja van. Igyekszem az életemet e szerint élni, igyekszem a dolgaimat így tenni nap, mint nap” – nyilatkozta Varga Mónika.

 

A Kárpát-medencei asszonytalálkozónak már harmadik alkalommal ad otthont Kecskemét. Az idei összejövetel háromnapos volt, a tanácskozás vasárnapig tartott.

(Szöveg: KTV)

Utoljára frissítve: 2014-12-01 05:53:30

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>