. Ma József napja van.
Karitatív Önkéntes Szolgálatok Kárpát-medencei Találkozója Kecskeméten
2014-03-17 06:33:24
Karitatív Önkéntes Szolgálatok Kárpát-medencei Találkozója Kecskeméten

Karitatív Önkéntes Szolgálatok Kárpát-medencei Találkozója Kecskeméten

A család és a közösségi szerepvállalás volt a témája Kecskeméten a III. Karitatív Önkéntes Szolgálatok Kárpát-medencei Találkozójának, ami egybe esett a Szeretetszolgálat megalapításának 25. évfordulójával. A jubileumi találkozóra Erdélyből és Szabadkáról is érkeztek. Ünnepi előadásában Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke a szeretet és az áldozatvállalás fontosságára hívta el a figyelmet.

 

 

 

Az ember belső igénye, hogy családban éljen, hogy keresse társát, és életet adjon- így kezdte előadását Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke Kecskeméten. A III. Karitatív Önkéntes Szolgálatok Kárpát- medencei Találkozója egybe esett a Szeretetszolgálat megalapításának 25. évfordulójával. Így duplán ünnepelt a megjelent több száz máltais segítő.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

Kozma Imre előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy mindig lesznek szegények, ezért a Máltai Szeretetszolgálat munkája soha nem érhet véget, és soha nem tudják teljesen kielégíteni a felmerülő igényeket. Ezért fontos, hogy olyat adjanak, ami sosem fogy el, ilyen a szeretet és az áldozat vállalás. Ezek a szolgálat alappillérei, immár 25 éve. Az alapító elnök szerint Európa erkölcsi válságban van, mert egyre inkább teret hódít az individualizmus, ami egy egészséges európai társadalomban a romlást hozza magával. Ezért fontos lenne, hogy egymásra és ne önmagunkra figyeljünk. A család fontosságát hangsúlyozta Rigóné Kiss Éva is. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezetének vezetője szerint a családi közösségekre ma minden korábbinál nagyobb szerep hárul.

 

- Ebben a mai világban eléggé kifelé mennek az emberek a családból, holott minden ember, aki elfárad a mindennapok küzdelmeiben a legbiztosabb pihenést és feltöltődést a családban találja meg.  Az új nemzedékek egészséges lelki fejlődésének biztosítását a család tudja adni - mondta el Rigóné Kiss Éva is, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezetének vezetője.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A III. Karitatív Önkéntes Szolgálatok Kárpát-medencei Találkozóján rész vett Soltész Miklós Szociális és Családügyért felelős Államtitkár is, aki a karitatív szervezetek magyarországi szerepvállalásának jelentőségét hangsúlyozta.

 

Az államtitkár kiemelte, a Máltai Szeretetszolgálat nagy segítséget nyújt az Ócsai lakóparkban élők mindennapi életében, és a katasztrófahelyzetekben is nélkülözhetetlen támogatást nyújtanak a bajba jutottaknak. Mint mondta, a kormány egyik legfontosabb feladata, hogy megerősítse a családok szerepét a társadalomban, ebben pedig kiemelt szerep jut ezeknek a szervezeteknek, élükön a Máltai Szeretetszolgálatnak. Hiszen ezek nélkül nem működne például a családtámogatási rendszer sem.  Ezért az elkövetkező időszakban is számítanak a karitatív szervezetek munkájára, ami nem merül ki a legelesettebb rétegek megsegítésében. Az önkéntességnek nemzetépítő ereje is van.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

- Ez azért nagyon fontos, mert ha nemzetet akarunk nevelni, ha a nemzetet erősíteni akarjuk, ezen belül pedig a fiatalok nemzettudatát és magyarságtudatát és a családi élet szükségességét akarjuk beléjük nevelni akkor abban nagyon fontos az önkéntesség, nagyon fontos a karitatív munka – mondta Soltész Miklós.  

 

Az államtitkár elismerően szólt a kecskeméti, Matkói úti hajléktalan ellátó központról. Szerinte példaétkű összefogásnak és szakmai munkának köszönhető, hogy a szolgálat újat hozott a hajléktalan ellátás rendszerébe. Olyan megoldást kínálva, ami valódi segítség a bajba jutott embereknek. Szerinte egy olyan hajléktalan ellátási rendszer valósult meg a városban, amilyen korábban még nem volt az országban. Ezt a kecskeméti modellt a kormány is beemelte programjába. 

 

A két napos kecskeméti konferencia fővédnökei Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke, Dr. Zombor Gábor, országgyűlési képviselő, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Kállay Ubul Tamás, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke, és Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke voltak. A védnökei: Dr. Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormánymegbízott, Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Dr. Kerényi János, Bács-Kiskun Megyei Kormánymegbízott.

(Kecskeméti Hírhatár / KTV)

 

 

Utoljára frissítve: 2014-03-17 06:39:55

További híreink
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A producer reméli, hogy a Petőfi-filmet negyven év múlva is játsszák a tévék a nemzeti ünnepen.
Bővebben >>