. Ma Rudolf napja van.
Kapus Krisztián a Fidesz polgármester-jelöltje Kiskunfélegyházán
2014-08-13 15:00:34
Kapus Krisztián a Fidesz polgármester-jelöltje Kiskunfélegyházán

Kapus Krisztián a Fidesz polgármester-jelöltje Kiskunfélegyházán

Kapus Krisztiánt indítja polgármesternek Kiskunfélegyházán az őszi önkormányzati választásokon a FIDESZ – jelentette be Kerényi János, a párt regionális igazgatója ma azon a sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a körzetek képviselő-jelöltjeit is.

 

 

 

 

 

 

"A polgármesterség is olyan, mint egy házasság, lakva ismerik meg egymást a felek. Minden embernek vannak erényei, negatívumai. Jelen esetben az erények jóval többet nyomnak a latban, mint a negatívumok. Ezért esett a választás Kapus Krisztiánra" – mondta a sajtótájékoztatón Kerényi János.

 

Amikor Kapus Krisztián 2010-ben átvette a város vezetését, Kiskunfélegyháza csődhelyzetben volt. A jól irányított válságmenedzselés eredményeként a település négy esztendő alatt kilábalt a bajból. A város iparűzési adóbevétele 2010-ben 919 millió forint volt, jelen pillanatban ez az összeg 1 milliárd 230 millió forint. Kiskunfélegyháza adósságállomány 2011-ben 5,43 milliárd forintra rúgott, 2014. július 31-én nulla forint – sorolta a pozitívumokat a FIDESZ regionális pártigazgatója.

 

- A rendszerváltás óta Bács-Kiskun megye ilyen erős kormányzati pozíciókkal nem rendelkezett, mint jelenleg. Ennek köszönhetően ígéretes öt éve elé nézünk. Azt kérem a félegyházi lakosoktól, hogy ne zsákbamacskát próbáljak vásárolni, hanem legyen a város továbbra is a kormányzati oldalon – tette hozzá Kerényi János.

 

Négy esztendővel ezelőtt minden egyes kiskunfélegyházira 177 ezer forint adósság jutott, a mai napon a megtakarítás összege plusz 16 ezer forint lakosonként. Nem csak az adósságtehertől szabadultunk meg, hanem elindultunk felfelé – jelentette ki a sajtótájékoztatón Kapus Krisztián.

 

- Az elmúlt négy esztendőben évente egy milliárd forint feletti pályázati összeg érkezett az önkormányzathoz, 2013-ban pedig közel 2 milliárd forint. A konszenzusos politika eredménye, hogy az utóbbi két esztendőben a város képiselő-testülete egyhangúlag fogadta el a város költségvetését – hangsúlyozta a polgármester.

 

A FIDESZ képviselő-jelöltjei Kiskunfélegyházán:

1. körzet vk.: Mester Ernő iskolaigazgató

2. körzet vk.: Huszka Zsolt méhész, vállalkozó

3. körzet vk.: Retkes Illés ny. tűzoltóparancsnok

4. körzet vk.: Kissné Kovács Ilona könyvelő-könyvvizsgáló, vállalkozó

5. körzet vk.: Dr. Medgyesi József állatorvos

6. körzet vk.: Dongó József település-üzemeltető, környezetgazdász

7. körzet vk.: Tóth László mezőőr

8. körzet vk.: Kapus Krisztián polgármester

9. körzet vk.: Jankovszki Zoltán igazgató

10. körzet vk.: Lőrincz Tibor ny. agrármérnök

(Forrás: Félegyházi Hírek)



Lezsák Sándor a sajtótájékoztatót követően a következő közleményt küldte ki a médiának.

Tisztelt Címzett!

A mai Kiskunfélegyházán tartott sajtótájékoztató kapcsán, a mellékelt sajtónyilatkozatot adom ki.
Köszönettel: Lezsák Sándor

Sajtóközlemény

A FIDESZ városi elnöksége és tagságának többsége Csányi Józsefet jelölte polgármesternek. A helyi döntést Kerényi János javaslatára az Országos Választmány felülbírálta és Kapus Krisztiánt javasolja polgármesterjelöltnek.

Ezt tudomásul vesszük, és abban bízunk, hogy a jövőben a FIDESZ és szövetségesei belső zavarok nélkül fogják szolgálni Kiskunfélegyháza fejlődését.

Lezsák Sándor

Országgyűlési képviselő, Választókerületi elnök

Utoljára frissítve: 2014-08-13 15:00:56

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>