. Ma Márk napja van.
Jubileumi „Népi játék-, és Gyermektánc találkozó” Hetényegyházán
2015-03-20 14:23:19
Jubileumi „Népi játék-, és Gyermektánc találkozó” Hetényegyházán

Jubileumi „Népi játék-, és Gyermektánc találkozó” Hetényegyházán

Kecskeméti óvodák néptánccsoportjai léptek fel pénteken a hetényegyházi óvoda által szervezett Népi játék és Gyermektánc találkozón. A Kálmán Lajos intézményegységhez tartozó hetényi ovi minden évben megrendezi a találkozót, mely idén is nagy sikert aratott.

 

 

 

 

 

 

- Hagyományos rendezvényünk 2000-ben indult, így idén jubilálunk, hiszen már 15. alkalommal rendezhetjük meg a „Népi játék-, és Gyermektánc találkozót". Kezdettől az a célunk hogy a hagyományokat, néptáncokat, népi játékokat felelevenítsük, népszerűsítsük, illetve megőrizzük - nyilatkozta hírportálunknak Bárkányi Csilla, a Kálmán Lajos Óvoda, Általános Iskola és MH Hetényegyházi Óvodája tagintézmény-vezetője.  

A mostani találkozón a kecskeméti óvodákból 11 csoport képviselte magát, és mintegy 140 gyerek vett részt a programban. Zsűri ugyan volt - Urbán Lászlóné, a Hetényegyházi Óvoda egykori vezetője és Csík Jánosné Ferencz Katalin - de Bárkányi Csilla szerint mindenki nyertes, hiszen a lényeg az volt, hogy megmutathassák magukat a csoportok. A mostani találkozó különlegessége volt, hogy nem „gépzenére" táncoltak a gyerekek, hanem népi zenekar, „Tormási Elek és barátai" húzták a talpalávalót. Ezzel is erősítve a hagyományok szeretetét.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A találkozón a résztvevő gyermekintézmények vezetőin kívül - őket külön-külön is köszöntötték - jelen volt Trungel Ilona, Hetényegyháza korábbi önkormányzati képviselője, a városi Szociális Közalapítvány jelenlegi titkára, akinek Bárkányi Csilla a kitüntetése alkalmából gratulált. Mint korábban megírtuk Trungel Ilona március 15-e alkalmából Kecskemét szociális életében végzett közel három évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréséül magyar aranyérdemkeresztet vehetett át a Belügyminisztériumban.

Bárkányi Csilla és Kőváriné Kis Katalin intézményvezető rövid köszöntői, majd a Tűzön Vízen Át Hagyományőrző és Művészeti Egyesületet táncosainak mezőségi táncbemutatója után már a gyerekcsoportok léptek fel. A találkozót pedig össztánccal zárták.

Utoljára frissítve: 2015-03-20 14:23:56

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>