. Ma Márk napja van.
JÖVŐD A TÉT! - Pályaválasztási Kiállítás 2016
2016-11-12 11:09:47
 JÖVŐD A TÉT! - Pályaválasztási Kiállítás 2016

JÖVŐD A TÉT! - Pályaválasztási Kiállítás 2016

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, immár 16 éve hagyományszerűen rendezi meg elsősorban az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak szóló „JÖVŐD A TÉT!" pályaválasztási kiállítást. A november 11-én, pénteken nyílt kétnapos kiállításon elsősorban a térség középfokú intézményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de emellett tájékozódhatnak a továbbtanulási lehetőségekről, felnőtt képző intézmények ajánlatairól, illetve élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg.


ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A folyamatosan növekvő érdeklődésnek köszönhetően a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának szervezésében idén is három helyszínen - Baján, Kiskunhalason és Kecskeméten - valósul meg a kiállítás.

 

Baján a nyitórendezvénynek a Petőfi szigeten a Turisztikai Központ adott otthont, ahol mintegy 1300 fiatal érdeklődött a továbbtanulási lehetőségekről.

 

Kiskunhalason november 8-án a Humán Szakképző Iskola Sportcsarnokában ismerkedhettek a kiállító tanintézményekkel, ahol közel 1100 fiatal tájékozódott a továbbtanulásról.

 

Kecskeméten viszont új helyszínen, a Messzi István Sportcsarnokban két napig lesz lehetőség ismerkedni a kiállító tanintézményekkel és tájékozódni a továbbtanulás világában. Az elmúlt évek tapasztalata alapján, pénteki napon iskolai csoportok osztályok látogatnak el a kiállításra, szombaton pedig a fiatalok szüleikkel tájékozódhatnak a továbbtanulási lehetőségekről.

 

A kiállítást Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg, és Gaál József Kecskemét Város alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is köszöntötte a pályaválasztás előtt álló fiatalokat.

 

A szakképző centrumok megalakulásával, valamint a szakképzési rendszer átalakulásával megélénkült az érdeklődés a kiállító tanintézmények részéről, az elmúlt évekhez viszonyítva színvonalasabb, tartalmasabb megjelenéssel képviseltetik magukat az egyes szakmacsoportokban.

 

Mindösszesen a három helyszínen 56 középfokú és 2 felsőfokú oktatási intézmény, 4 felnőtt képző, 23 egyéb intézmény és 24 vállalkozás - mindösszesen 109 kiállító vett részt.

 

A kiállítók részéről a kecskeméti helyszínen mintegy 33 középfokú tanintézmény, 2 főiskola, 15 munkáltató, 3 felnőtt képző, és 16 egyéb oktatáshoz, közszolgálathoz, uniós pályaorintációhoz kapcsolódó intézmény képviseltetette magát.Mind a három helyszínen a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya pályaorientációs szigettel, Európa szigettel és munkavédelmi, munkabiztonsági tanácsadással várta az érdeklődőket.

 

Elérhetők voltak az EURÓPA sziget szolgáltatásai közül az EURES Európai Foglalkoztatási Szolgálat, a Nemzeti Pályainformációs Központ, az Europass, a Hírös Agóra-Helpi Ifjúságfejlesztő Műhely, a Europe Direct, a Hageni Távegyetem, valamint az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Tér szolgáltatásai.

 

Pályaorientációs tanácsadással várta az érdeklődőket a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek keretében szakma-szimulátorok álltak rendelkezésre, szombaton pedig kipróbálhatják magukat a gyerekek festő- illetve hegesztő szimulátoron is. A szülőket, érdeklődőket pályatanácsadással várja a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat.

 

Akik a közszolgálati szakmák iránt érdeklődnek, megtalálhatták a Magyar Honvédség, a Kecskeméti Rendőrkapitányság, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség standjait. A külső helyszínen pedig tűzoltó autóval, rendőrautóval ismerkedhettek az érdeklődők.

 

Kollár Péter Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály vezetője véleménye szerint a kecskeméti kiállítás különlegessége, hogy új helyszínen a Messzi István Sportcsarnokban került megrendezésre, valamint két napon keresztül nyílik lehetőség a tájékozódásra. A tavalyi tapasztalatok alapján a szombati napon az iskolák mellett a fiatalok a családjukkal, szüleikkel jönnek el.

 

Nagy segítséget jelent a kiállításra érkező iskolák részére, hogy a Foglalkoztatási Főosztály térítésmentesen szállítja be a vidékről érkező osztályokat a helyszínekre.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan „Az én szakmám, az én jövőm!" rajz és fotópályázat került meghirdetésre az általonos iskolákban. A díjazottak részére elismerő szavak kíséretében Kollár Péter főosztályvezető nyújtotta át a kecskeméti megnyitón az okleveleket. A legtöbb rajz és fotópályázatot beküldő osztály jutalma pedig egy szabadon választott üzemlátogatás a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felajánlásának köszönhetően.

Utoljára frissítve: 2016-11-12 12:14:03

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>