. Ma Márk napja van.
Jótékony református futógála
2012-04-27 17:11:54
Jótékony református futógála

Jótékony református futógála

Ebben az évben is megrendezték - immár második alkalommal - a Kecskeméti Református Gimnázium Jótékonysági Futógáláját. Április 27-én (pénteken) délelőtt az első 4 órában tartotta Kecskemét főterén az iskola. A mottó Ifjabb dr. Martin Luther Kingtől származott: “Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj!”

 

 

 

 

 

 

Egy órában 5 gimnáziumi osztály futott, kocogott, sétált - kinek mi ment a legjobban - az iskola előtti sétáló övezet egy részén. Közben szólt a zene, a futók pedig kedvükre ihattak ásványvizet, illetve ehettek – Uram bocsá’ - csokoládét.

 

Minden indulónak „futókártyája” volt, amit előzetesen kitöltöttek és ráírták, hogy hány kört szeretett volna futni, kocogni, sétálni az illető. Ezt azután aláíratta a szponzorával, aki bárki lehetett: szülő, barát, szomszéd, vagy akár a sarki fűszeres. Egy kör hossza 330 méter volt, ami 100 forintnyi adományt jelentett. A futásra, sétára, kocogásra 30 perc időt adtak a szervezők. Minimum egy kör megtételét pedig minden indulótól elvárták.

 

A körönkénti 100 forintból befolyt összeg 75 százalékát a Kecskeméti Autizmus Centrum számára ajánlják fel, 25 százaléka pedig az iskola diákszociális alapjába kerül. Összesen 190 ezer forintot "futottak" össze.

 

Képgaléria a jótékony futásról ITT >

 

A Kecskeméti Hírhatár ITT > lájkolható!

Utoljára frissítve: 2012-04-27 19:10:33

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>