. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Jótékony célt is szolgált idén a Mercedes-Benz futóverseny
2017-05-21 19:10:19
Jótékony célt is szolgált idén a Mercedes-Benz futóverseny

Jótékony célt is szolgált idén a Mercedes-Benz futóverseny

A hetedik alkalommal megrendezett Mercedes Futás idén is a gyár teljes területén vezette végig a versenyzőket 2017. május 21-én, vasárnap. A futás ezúttal már jótékony célt is szolgált: a Mercedes-gyár egy 1.213.000 forintról szóló csekket nyújtott át az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A Mercedes szlogenjét „A legjobbat vagy semmit!" vélhetően átvették a Mercedes-Benz futóverseny időjárásáért felelős égiek is, mert ideális időjárás fogadta a résztvevőket Kecskeméten. Ahol minden korábbit felülmúló létszám, 1213 futó nevezett.

 

A kicsik 230-an voltak és az ő 1,2 kilométeres távjára Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary kecskeméti gyárának igazgatója adta meg a startjelet egy startpisztollyal. Majd később ő adta át a fiúk és a lányok 1-3 helyezettjeinek a díjait is.

 

 

Ekkor derült ki, hogy még egy díjat átad majd az igazgató. A kecskeméti Mercedes-gyárban ugyanis öt éve, 2012. március 28-án gördült le a gyártószalagról az első autó. Ezért most a futásra nevezettek között az ehhez a dátumhoz legközelebb születettnek is ajándékot adtak. A szerencsés a szüleivel Kistelekről érkezett, 2012. március 5-én született Török Árpi volt.

 

És még nincs vége: Christian Wolff bejelentette, hogy mivel 5 éves a gyár, ezért úgy tervezték, hogy minden regisztrált futó után 500-500 forint adományt ad a gyár az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak. Végül azonban mégis csak meggondolták magukat és nem ötszázat, hanem ezret adtak. Így az alapítvány képviselője ma 1.213.000 forintról szóló felajánlást vehetett át a gyárigazgatótól.

 

A felnőtt futók - mint korábban megírtuk - 5, 10, 25 kilométeres, és 5x5 kilométeres váltó távokra jelentkezhettek. Őket - akár csak korábban a gyerekeket - Farkas Ágó melegítette be, majd a gyár területén Boronkay Péter paratriatlonista vezette fel a futókat. Akik között természetesen ott volt Christian Wolff is: ő 10 kilométeres távot teljesített a Mercedes-Benz Futás során.

Utoljára frissítve: 2017-05-21 20:34:50

További híreink
GYORSHÍR: Kiemelt járműipari központ Kecskemét
A kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemét térségét. A kormányhatározat kedden lép hatályba.
2018-03-23 12:28:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán
Megállíthatatlanul folytatódik Kecskemét Homokbányai városrészének fejlődése.
2018-03-12 17:33:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Márciusban újra lesz Nőnek lenni jó konferencia a Kamarában
A hetedik Nőnek lenni jó konferencián a Generációk témaköre kerül a középpontba nagyszerű előadók és fotósok segítségével a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráb...
2018-03-07 04:55:26, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Ferencváros vasárnap hazai pályán 2-1-re nyert a Kecskemét ellen a labdarúgó Ligakupa második fordulójában.
Bővebben >>