. Ma Béla napja van.
Jótékony célt is szolgált idén a Mercedes-Benz futóverseny
2017-05-21 19:10:19
Jótékony célt is szolgált idén a Mercedes-Benz futóverseny

Jótékony célt is szolgált idén a Mercedes-Benz futóverseny

A hetedik alkalommal megrendezett Mercedes Futás idén is a gyár teljes területén vezette végig a versenyzőket 2017. május 21-én, vasárnap. A futás ezúttal már jótékony célt is szolgált: a Mercedes-gyár egy 1.213.000 forintról szóló csekket nyújtott át az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A Mercedes szlogenjét „A legjobbat vagy semmit!" vélhetően átvették a Mercedes-Benz futóverseny időjárásáért felelős égiek is, mert ideális időjárás fogadta a résztvevőket Kecskeméten. Ahol minden korábbit felülmúló létszám, 1213 futó nevezett.

 

A kicsik 230-an voltak és az ő 1,2 kilométeres távjára Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary kecskeméti gyárának igazgatója adta meg a startjelet egy startpisztollyal. Majd később ő adta át a fiúk és a lányok 1-3 helyezettjeinek a díjait is.

 

 

Ekkor derült ki, hogy még egy díjat átad majd az igazgató. A kecskeméti Mercedes-gyárban ugyanis öt éve, 2012. március 28-án gördült le a gyártószalagról az első autó. Ezért most a futásra nevezettek között az ehhez a dátumhoz legközelebb születettnek is ajándékot adtak. A szerencsés a szüleivel Kistelekről érkezett, 2012. március 5-én született Török Árpi volt.

 

És még nincs vége: Christian Wolff bejelentette, hogy mivel 5 éves a gyár, ezért úgy tervezték, hogy minden regisztrált futó után 500-500 forint adományt ad a gyár az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak. Végül azonban mégis csak meggondolták magukat és nem ötszázat, hanem ezret adtak. Így az alapítvány képviselője ma 1.213.000 forintról szóló felajánlást vehetett át a gyárigazgatótól.

 

A felnőtt futók - mint korábban megírtuk - 5, 10, 25 kilométeres, és 5x5 kilométeres váltó távokra jelentkezhettek. Őket - akár csak korábban a gyerekeket - Farkas Ágó melegítette be, majd a gyár területén Boronkay Péter paratriatlonista vezette fel a futókat. Akik között természetesen ott volt Christian Wolff is: ő 10 kilométeres távot teljesített a Mercedes-Benz Futás során.

Utoljára frissítve: 2017-05-21 20:34:50

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>