. Ma Márk napja van.
Jogerősen hat és fél évre ítéltek egy újszülöttjét megölni próbáló kecskeméti nőt
2016-01-27 21:16:06
Jogerősen hat és fél évre ítéltek egy újszülöttjét megölni próbáló kecskeméti nőt

Jogerősen hat és fél évre ítéltek egy újszülöttjét megölni próbáló kecskeméti nőt

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kecskeméti asszonyt, aki megpróbálta megölni újszülött gyermekét. A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

 

 

 

 

 

 

Az asszony a családjával nehéz anyagi körülmények között élt Kecskemét mellett egy tanyán. Férjével igyekeztek a lehetőségeikhez mérten öt gyermeket megfelelően gondozni. A házaspár a 2000-es évek második felétől - anyagi helyzetük miatt - nem szeretett volna több gyermeket. Ezt követően négyszer is terhességmegszakítást végeztek a nőn, 2012-ben azonban született még egy kislányuk.

Az asszony 2014 elején ismét teherbe esett, amit csak nyáron vett észre, amikor a terhesség megszakítására már nem volt mód. A nő ezt a terhességét eltitkolta, nem járt orvosnál, terhesgondozáson sem vett részt. 2014. november 26-án a déli órákban a tanyájukon megjelent az egyik gyermek osztályfőnöke, hármasban beszélgettek, amikor a vádlott érezte, beindult a szülés. Kiment a házból egy elhanyagolt, használaton kívüli udvari árnyékszékhez, ahol egy kislánynak adott életet.

A nő a folyamatosan és hangosan síró gyermek fejét egy kemény felülethez csapta, de mivel az újszülött tovább sírt, egy szőnyegdarabba becsavarta, és az árnyékszék előtti területen a földhöz vágta. Az újszülött feje ekkor ismét kemény felülethez csapódott.

Miután az osztályfőnök távozott, a férj az asszony keresésére indult, majd a történteket látva mentőt hívott. Az újszülöttet kórházba vitték, ahol életmentő koponyaműtétet végeztek el rajta. A gyermek két hónap alatt meggyógyult, majd anonim módon örökbe fogadták.

 

(MTI)

Utoljára frissítve: 2016-01-27 21:18:42

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>