. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Jogerős a kecskeméti örömlány gyilkosának ítélete
2014-06-17 10:57:04
Jogerős a kecskeméti örömlány gyilkosának ítélete

Jogerős a kecskeméti örömlány gyilkosának ítélete

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa az emberölés bűntette miatt O. Frigyes ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 10 év börtön, 10 év közügyektől eltiltás és 1 év közúti járművezetéstől eltiltás lett.

 

 

 

 

 

Az ítélet indoklásakor elhangzott: tekintve az elkövetett bűncselekmény súlyát, a büntetés enyhítése szóba sem jöhetett. Ugyanakkor az ítélőtábla arra sem látott indokot, hogy a büntetést lényegesen súlyosítsa, ezért utasította el mind az ügyész, mind pedig a vádlott és védő fellebbezését a táblabíróság.

 

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

 

A bűncselekményről


A büntetlen előéletű vádlott az elkövetés idején alkoholfüggő személy volt, személyiségzavarban szenvedett, mely főképp alkoholfüggőségében nyilvánult meg. Ez azonban nem korlátozta beszámítási képességét, a terhére rótt bűncselekmény elkövetésekor szokványos ittas állapotban volt.

 

2012. november 2-án a vádlott folyamatosan italozott, 12 és 19 óra között összesen 20 dl sört és 4-5 féldeci keserű likőrt fogyasztott, eközben városföldi lakásáról 14 óra körül autójával Kecskemétre utazott a nagymamájához. Innen elment a temetőbe, majd visszatért nagymamájához, ahonnan kb. 19 óra körül indult el ittasan járművével, megszegve a KRESZ szabályait. A vádlott nap közben Frontin tablettát is beszedett.

 

20 óra után a vádlott a kocsijából megpillantotta egy buszmegállóban az öltözködése és jeladása alapján prostituáltnak tűnő T. Tímea sértettet, aki mellett megállt. A sértett a gépkocsi jobb ajtaját kinyitva közölte, hogy a különböző szexuális szolgáltatások mennyibe kerülnek. A vádlott azt mondta, hogy csak 2.500 forint van nála, ami legkisebb közölt árnál is kevesebb volt, de a vádlott ennyiért is hajlandó volt hagyományos szexuális kapcsolatra, és beszállt a vádlott kocsijába.

 

Ezt követően a vádlott a sértett útmutatásai alapján egy közeli földúton a vasúti sínek melletti bokros részre, egy bakterház közelébe vezette a járművét. Miközben leparkolt, a sértett közölte, hogy 2.500 forint nem elég, 5.000 forintot kér, a vádlott azonban tiltakozott ez ellen, mondván, hogy nincs nála több pénz, akkor szálljon ki a sértett a kocsijából. A sértett ekkor elővette zsebéből a telefonját, mire a vádlott azt gondolta, hogy a sértett a futtatóját akarja értesíteni. Megijedt, és a vezető ülés alól elővette és kinyitotta a bicskáját, majd mellbe szúrta a sértettet.

 

 A sértett ekkor kiugrott a kocsiból, miközben azt mondta a vádlottnak "Mit csinál velem, terhes vagyok!", majd a jármű mögött elszaladt, de rövid idő múlva összeesett és meghalt. A sértett holttestét másnap reggel fedezte fel egy MÁV alkalmazott. A sértett 5 hónapos terhes volt, amiről a vádlott nem tudott.

 

A vádlott a sértett kiugrása után nyomban elhajtott a helyszínről. Útközben a házastársát felhívta telefonon, hogy nagy baj van, majd hazaérve elmondta neki, hogy megszúrt egy lányt. A vádlott másnap édesanyjával is beszélt. A kés az eljárás során nem került elő, csak annak szövettokját foglalták le a házkutatás során.

 

A vádlott előállítására 2012. november 7-én került sor, amikor beismerte a tettét.

 

Az I. fokú ítéletről


Emberölés bűntettében és járművezetés ittas állapotban vétségében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2014. február 6-án O. Frigyes (1976 - városföldi lakos) vádlottat, és ezért őt - halmazati büntetésül - 10 év börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

 

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

 

 

Utoljára frissítve: 2014-06-17 15:23:56

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>