. Ma György napja van.
Itthon vagy, Magyarország szeretlek - Kecskemét
2014-09-23 17:01:35
Itthon vagy, Magyarország szeretlek - Kecskemét

Itthon vagy, Magyarország szeretlek - Kecskemét

Idén is csatlakozik Kecskemét a Szent Mihály napi országos „Itthon vagy, Magyarország szeretlek” országos programsorozathoz. Ebből az alkalomból szeptember 27-én, szombaton a Tárt Kapuk rendezvény keretében 12 helyszín - múzeumok, gyűjtemények, művészeti műhelyek - csalogatja az ingyenes belépésen felül tárlatvezetésekkel, foglalkozásokkal, multikulturális eseményekkel a látogatókat.

 

 

 

Programok sokasága vár mindenkit a Bozsó Gyűjteményben, a Cifrapalotában, a Kápolna Galériában, a Katona József Emlékházban, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban, a Leskowsky Hangszergyűjteményben, a Magyar Fotográfiai Múzeumban, a Magyar Naiv Művészek Gyűjteményében, a Nemzetközi Kerámia Stúdióban, a Népi Iparművészeti Gyűjteményben, az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjteményben, valamint a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben. A programsorozat egyik kísérő rendezvénye a hagyományos Garabó Vásár a Kossuth téren.

 

ITT MEGTALÁLJA A PROGRAMOK PLAKÁTJAIT!

 

A helyszínek között különleges, muzeális Ikarusz buszokkal vándorolhatnak a látogatók., mellette pedig a régi járművek szerelmesei idegenvezetéssel gyönyörködhetnek városunk nevezetességeiben. A 11.00 órakor induló járaton a város fejlesztési terveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A városnéző autóbuszokra előzetes regisztráció szükséges péntek délután 16 óráig a Tourinform Irodában.

 

A kecskemétieket és az ide látogatókat három helyszínen – Bozsó Gyűjtemény, Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely – várja a Kecske is, káposzta is elnevezésű, különleges gasztroprogram is. A romantikus múzeumudvarokon Kecskemét nevéhez, hagyományaihoz kapcsolódó kóstolón ízlelhetik meg a kecskeételeket, a kecskeméti baracklekváros pitét, mellette pedig a város borát, kézműves sört, bodzaszörpöt. A kóstoló adagok ára 300-500 forint között lesz.

 

A hagyományokhoz híven, este 20.30 perckor – az országos tűzgyújtáshoz csatlakozva - a Kossuth téren is fellobban a Szent Mihály napi őrtűz.

 

A programsorozatot Kecskemét kormányzati pályázati forrás segítségével rendezi meg.

 

Regisztráció a városnéző buszokra:

Személyesen a Tourinform Irodában, a Városháza sarkán (Kossuth tér 1.)

E-mail: kecskemet@tourinform.hu

Telefon: 76/481-065

Utoljára frissítve: 2014-09-24 08:35:37

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>