. Ma Eszter napja van.
Itt élt Kelebián a pécsi gyilkos
2012-07-16 18:40:39
Itt élt Kelebián a pécsi gyilkos

Itt élt Kelebián a pécsi gyilkos

Megtalálta a Kecskeméti Hírhatár a pécsi pszichológus, Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László kelebiai tanyáját. A férfi itt élt évekig, innen vonult az Állampusztai börtönbe tavaly nyáron, majd ide tért vissza a büntetését kitöltve, illetve feltételesen szabadulva idén tavasszal. A pécsi gyilkosság gyanúsítottjának tanyájával szomszédos házban lakik az anyja, aki gyámként neveli P. László kisfiát és állítja: piti bűncselekményeket ugyan többet is elkövetett a fia, de szerinte gyilkosságra nem lenne képes.

 

 

Bándy Kata holttestére, eltűnése után négy nappal egy férfi bukkant rá múlt szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a gyilkost.

 

A fordulat mára (július 16-án) virradó éjjel történt, majd a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy huszonhat éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával. A férfi beismerő vallomást tett. Jelezték ugyanakkor: a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást. Közölték: a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázása után tart majd sajtótájékoztatót.

 

* Itt lakott Kelebián a pécsi gyilkosság gyanúsítottja

 

A Kecskeméti Hírhatár megtalálta azt a lepusztult tanyát, ahol P. László lakott Tompa és Kelebia között. A környéken jól ismerik a férfit: mindenki tudja róla hogy követett el bűncselekményeket, de soha nem erőszakos jellegűt. Legutoljára tavaly nyáron ítélte vagyon elleni bűncselekmény miatt a Szegedi Városi Bíróság egy évre. Néhány nappal később egy másik – ugyancsak vagyon elleni bűncselekmény miatt Kiskunhalason 8 hónapot kapott. A két büntetésből lett azután 1 év 2 hónap, amit Állampusztán töltött. Feltehetően kedvezménnyel szabadult, mert idén májusban ismét megjelent a kelebiai házban. Ott élt élettársával és kisfiával, majd összepakoltak és Pécsre költöztek.

 

- Mikor látta utoljára a fiát – kérdeztük a férfi anyját, aki újságíróktól értesült hétfő délelőtt arról, hogy gyilkossággal gyanúsítják Pécsett P. Lászlót.

 

- Mikor is voltunk Pécsen? – kérdezte meg 10-12 éves lányait (P. László féltestvéreit) az anya. – Hát 3-án.

 

- Ő mikor ment el Pécsre?

 

- Olyan jó két hónapja. Lehet talán több is. Most meg újságírók jöttek, hogy gyilkosságot követett el. De én ezt nem hiszem. Szelíd gyerek a Laci. Nem rossz gyerek ahhoz képest… Ha még esetleg azt mondanák, hogy elment valahova betörni, vagy lopni, vagy mit tudom én, azt el tudnám hinni…

 

- Hányszor volt már büntetve?

 

- Kétszer. Kisebb értékű lopások miatt.

 

Dr. Téglás Péter, a Kiskunhalasi Városi Ügyészség vezetője jól ismeri P. Lászlót. Legutoljára – mint mondja – éppen májusban nyomoztak a rendőrök ellene Kiskunhalason.

 

- Vagyon elleni bűncselekmény miatt. Ezt az eljárást azonban meg kellett szüntetni azért, mert időközben változott a büntetési értékhatár. Eddig 20 ezer forint volt, nemrég pedig 50 ezer lett. Ezt az értéket pedig nem érte el a P. László által elvitt holmi, így a cselekmény már nem bűncselekménynek, hanem csak szabálysértésnek minősült.   

 

Utoljára frissítve: 2012-07-16 19:54:10

További híreink
Meghalt Markó Iván
75 éves korában meghalt Markó Iván, írja a Blikk. Markó Iván 1967-ben végzett az Állami Balett Intézetben. A Magyar Állami Operaház tagja, 1971-től a magántáncosa lett. N...
2022-04-21 12:01:39, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Egy fejezet a Csaba kút történetéből
A Leányfalu felett nemrég közpénzből rendbe hozott Csaba kútnak különös története van.
2022-04-19 19:41:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kihagyhatatlannak ígérkezik az idén végre megtartandó Sziget-fesztivál
Újabb szupersztárok mondtak igent a 2022-es Sziget meghívására, köztük a világ egyik legismertebb énekese, Justin Bieber, a nemzetközi EDM szcéna élbolyába tartozó Calvin...
2022-03-16 18:16:01, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindössze néhány hónap alatt futott zátonyra a Mészáros Lőrinc (ex)nejeként megismert Kelemen Beatrix és Joshi...
Bővebben >>