. Ma Emma napja van.
Intézmény-korszerűsítések 2.5 milliárdért Kecskeméten
2017-07-29 04:28:12
Intézmény-korszerűsítések 2.5 milliárdért Kecskeméten

Intézmény-korszerűsítések 2.5 milliárdért Kecskeméten

A kecskeméti önkormányzat 2,658 milliárd forintot fordít kilenc iskola és egy szociális otthon energetikai korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - tájékoztatta Kecskemét polgármestere az MTI-t.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: az érintett intézmények hőszigetelése nem megfelelő, fűtésrendszerük elavult, energiahatékonysági mutatói rosszak, így fenntartásuk nagy energiaveszteséggel és magas költségekkel jár.

Kiemelte: ugyan január 1-jétől az oktatási intézmények működtetése már nem önkormányzati feladat, de a városnak fontos, hogy a kecskeméti gyerekek minél jobb körülmények között tanulhassanak.

 

A támogatásnak köszönhetően valamennyi intézmény esetében szigetelik az épületeket, új nyílászárókat szerelnek be, a fűtési rendszert korszerűbbre és szabályozhatóra cserélik, valamint napelemes rendszereket is telepítenek.

 

A fejlesztésekkel hatékonyabbá és rugalmasabbá tehetők az energetikai rendszerek, csökkenthetők az épületek hőveszteségei és jelentős költségmegtakarítás érhető el - tette hozzá a polgármester.

 

Az érintett intézmények között van a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola és Béke Általános Iskolája, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola és Móra Ferenc Általános Iskolája, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola, valamint Kertvárosi Általános Iskolája és Mathiász János Általános Iskolája, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Móricz Zsigmond Általános Iskolája, a Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola, továbbá a Margaréta Otthon.

 

Két intézmény energetikai korszerűsítése várhatóan még idén befejeződik, háromé a jövő év elején, öt iskola fejlesztése pedig a jövő év őszéig valósul meg.

 

MTI

Utoljára frissítve: 2017-07-29 04:29:27

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>