. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ingyen kaptak segélyhívót a rászorultak Kecskeméten
2014-10-09 07:08:23
Ingyen kaptak segélyhívót a rászorultak Kecskeméten

Ingyen kaptak segélyhívót a rászorultak Kecskeméten

A Multialarm Zrt. felajánlásában a Kecskeméti önkormányzatnak lehetősége nyílt térítésmentesen 5 rászoruló részére segélyhívót - pánikriasztót - kiépíteni. A segélyhívókat szerdán adták át az érintetteknek.

 

 

 

 

 

 

 

Az átadáson részt vettek Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, Sipos László, és Lévai Jánosné önkormányzati képviselők, valamint Falu György, a Kecskemét Közbiztonságért Közalapítvány kurátora, a 15-ös számú. választókörzet Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje. Multialarm Zrt-t az eseményen dr. Győrfi Bernadett képviselte.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

Az elmúlt napokban öt rászoruló részére szereltek fel segélyhívó-rendszert a Multialarm Zrt. munkatársai. Egy beltéri egységből, és egy gyufásdoboz méretű nyomógombból áll mindössze a segélyhívó, amin - ha baj van -, csak egy gombot kell megnyomni és perceken belül megérkezik a segítség. Ráadásul mindezt teljesen ingyen adták és a kivonulásokért sem kell majd fizetnie a rászorultaknak.

- Az én választókörzetemben három helyre lett felszerelve segélyhívó - mondta az első helyszínen, az egyedül élő  Erzsike néninél Sipos László. Hozzátette: nem csak a néni, hanem a polgárőrség is örül, mert ezzel is növekedett az idős emberek biztonságérzete. Sipos László megköszönte a cégnek a segítséget, és azt a véleményét hangsúlyozta, hogy akár az egész város területére ki lehetne fejleszteni ezt a rendszert.

A Multialarm Zrt. kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az idős, egyedülálló, vagy más módon kiszolgáltatott embereket támogassa, és a közbiztonság javításában részt vegyen. Kecskeméten már több mint tíz éve vannak jelen, országos szinten pedig már több mint ezer ilyen készüléket szereltek fel idős, beteg emberek részére. Együttműködnek a polgárőrséggel, és a rendőrséggel is.

Erzsike néninél egyébként az átadást követően próbariasztást is tartottak a jelenlévő városvezetők. A gomb megnyomásától számított 2 és fél perc alatt kiért a cég járőrszolgálata a riasztásra, és megkérdezték, hogy miben tudnak segíteni. Éles helyzetben további segítséget kérnek a rendőrségtől, tűzoltóságtól, vagy a mentőktől is.

Utoljára frissítve: 2014-10-09 07:10:52

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>