. Ma Gedeon napja van.
Így védekezhetsz a poloskák ellen
2019-09-11 13:53:39
Így védekezhetsz a poloskák ellen

Így védekezhetsz a poloskák ellen

A pár éve a klímaváltozással megjelentek az olyan új invazív bogarak, mint a zöld vándorpoloska (Nezara viridula) és a barna színű ázsiai márványospoloska (Halyomorpha halys). Mindkettő a növények, gyümölcsök, zöldségek nedveit szívogatja, ezért káros a kertekben. Mivel nincs természetes ellenségük, könnyedén terjednek.  Nincs kifejezetten a poloskák ellen kifejlesztett rovarölő szer sem, csak széles spektrumú szerek vannak, ám azok a hasznos és ártalmatlan rovarokat is megölik.

 

A márványos poloskák második generációja a nyár közepi hetekben fejlődött ki, és az ősz folyamán megindul a házak, lakások felé, hogy ott búvóhelyet keressen.

 

A következőkben néhány tippet adunk az ellenük való védekezéshez.

 

1. A poloskák állítólag nem rajonganak a vöröshagyma és a hagymafélék szagáért, ezért megoldásként a fokhagymával vagy a vöröshagymával óvatosan bedörzsölheted az ajtó-, illetve ablakkereteket. Nem kell nagy felületen, hogy ne legyen erős a szag, a poloskák jobban érzik, mint te.

 

2. Kevésbé büdös megoldás lehet az egy kiürült tisztítószeres doboz segítségével szétpermetezett vízzel kevert borsmentaolaj.

 

3. Egy másik bogártaszító keverék: egy teáskanál szódabikarbóna és egy teáskanál ecet flakonnyi vízbe.

 

4. Jövő nyáron jó biomódszer lehet a búza vetése. Ez vonzza a poloskákat, de csak az érésben lévő szemek, így időnként érdemes újravetni. Ezzel nem csak megkíméled a többi növényt, ráadásul a búzáról könnyen össze is gyűjthetőek a rovarok.

 

5. Ugyancsak természetes védekezés a szúnyogháló felszerelése a nyitott ablakokra.

 

6. Ha már betelepedtek, a végső megoldás a bogarak összeporszívózása. A porzsákból tegyük át őket egy nejlonzacskóba és tapossuk őket össze, hogy jövőre ne szaporodjanak és ne okozhassanak kárt!

 

(Forrás: Femina. hu, 24.hu)

Utoljára frissítve: 2019-09-11 13:56:34

További híreink
Tavaszi gardróbfrissítés: ennek az 5 alapdarabnak ott a helye a te ruhatáradban is!
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel együtt, helyettük pedig jöhetnek a lengébb darabok. Ez pedig ...
2024-03-14 18:05:16, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csomagküldés Európa egyes országaiba
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgozni. Függetlenül az életkortól, egyre többen próbálnak szeren...
2024-03-14 17:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>