. Ma Piroska napja van.
Így születik egy hagyomány – fotópályázat Tiszakécskén
2013-12-01 04:05:58
Így születik egy hagyomány – fotópályázat Tiszakécskén

Így születik egy hagyomány – fotópályázat Tiszakécskén

Így születik meg egy hagyomány - avagy első ízben, de hosszú távú tervekkel tartották meg a Kécskei Krónika fotópályázatának díjátadóját Tiszakécskén – tudósították a Kecskeméti Hírhatárt a lap munkatársai.                     

A pályázat, melynek felhívására számos fotót küldtek be a szerkesztőség email címére, már a nyár elején cselekvésre ösztönözte a ,,fényképészeket”, így sok-sok kiváló fotó érkezett. Az eredmények cseppet sem könnyű meghozatala után kerülhetett sor a díjátadó időpontjának  meghirdetésére.

 

 Az Arany János Művelődési Központ adott otthont november 29-én a Kécskei Krónika első fotópályázatához tartozó díjátadó rendezvényének. Az este hat órára meghirdetett díjátadón a nyertesek mellett szép számmal jelentek meg családtagok, barátok, akik együtt örültek a díjazottakkal. A nyeremények átadása előtt Kovács Ernő, Tiszakécske polgármestere, országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, beszédében kiemelte, hogy a helyi művésztáborok alkotásai mellett, ezentúl már szebbnél-szebb fotók is gazdagítják majd a település értékeit.  A város vezetője emellett örömét fejezte, ki azzal kapcsolatban, hogy Tiszakécske festői tájakban bővelkedő környezetét, sokan érdemesnek tartották megörökítésre, a fényképezőgépük segítségével. Végül hozzátette; reméli, hagyománnyá válhat a fotópályázat.

 

 

Ezt követően már a díjak átadásán volt a sor. Elsőként az ,,Idei nyár pillanata” kategóriában adta át a díj felajánlója a harmadik helyezettnek a nyereményét: Szíjjné Koch Berta a Duna Aszfalt Kft. képviseletében Tábori Gábornak, majd a kategória második helyét megszerző Szíjj Rékának. A kategória ,,aranyérmét” Vörös Boglárka kapta meg, akinek ajándékát Hegedűs Miklós a Tiszakécske Városért Közalapítvány elnöke, egyben a díj felajánlója adta át.

 

 

Másodikként az ,,Állatok a természetben” kategória második helyezettjének, Kocsis Andrásnak adta át a díjat Molnár László vállalkozó. A harmadik helyezett Vígh Krisztina lett. A kategória első helyét Demeter László nyerte el, ,,szuper közeli szitakötőjével”: díját Hegedűs Miklós a Tiszakécske Városért Közalapítvány elnöke, egyben a díj felajánlója adta át.

 

Az ,,Otthonom; Tiszakécske” kategória harmadik helyezettjének, Bekőné Lovas Mártának és a másodikként végzett Székely Józsefnek Kovács Ernő, polgármester adta át díját. Az első helyezett Balla Imrének, aki a Tisza megunhatatlan arcát örökítette meg az utókornak, Hegedűs Miklós nyújtotta át ajándékát.

 

 

A díjazottak nyereményei értékes könyvcsomagok voltak, melyeket egy-egy számítástechnikai kiegészítővel kaptak meg a fotósok. A Kécskei Krónika első fotópályázatának győztes képei megtekinthetők a tiszakécskei Arany János Művelődési Központ emeleti galériatermében, nyitvatartási időben december 20-ig.

szöveg: Sánta László,  fotók: Csikós János

 

További híreink
Megnyílt a Malomban Angelo Minuti kiállítása
Angelo Minuti olasz művész alkotásaiból nyílt tárlat a Malom Központ II. emeletén kialakított ideiglenes kiállítóteremben.
2016-11-06 04:31:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Esőben érkeztek a pontyok Kecskemétre
Zuhogó esőben érkeztek meg Rákóczifalváról hétfőn délelőtt a Benkó Zoltán Szabadidőközpont záportározó tavába a pontyok, de vélhetően emiatt nem lesz szükségük pszichiáte...
2016-09-05 20:52:04, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dr. Zombor Gábort javasolják az Országgyűlés népjóléti bizottsága elnökének
Dr. Zombor Gábort javasolja a hétfőn megalakult Fidesz és KDNP frakció az Országgyűlés népjóléti testülete élére – közölte hétfőn sajtótájékoztatón Rogán Antal.
2014-05-06 06:36:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Felmentette első fokon az emberölés kísérlete és más bűncselekmények vádja alól, és kóros elmeállapota miatt e...
Bővebben >>