. Ma Huba napja van.
Így születik egy hagyomány – fotópályázat Tiszakécskén
2013-12-01 04:05:58
Így születik egy hagyomány – fotópályázat Tiszakécskén

Így születik egy hagyomány – fotópályázat Tiszakécskén

Így születik meg egy hagyomány - avagy első ízben, de hosszú távú tervekkel tartották meg a Kécskei Krónika fotópályázatának díjátadóját Tiszakécskén – tudósították a Kecskeméti Hírhatárt a lap munkatársai.                     

A pályázat, melynek felhívására számos fotót küldtek be a szerkesztőség email címére, már a nyár elején cselekvésre ösztönözte a ,,fényképészeket”, így sok-sok kiváló fotó érkezett. Az eredmények cseppet sem könnyű meghozatala után kerülhetett sor a díjátadó időpontjának  meghirdetésére.

 

 Az Arany János Művelődési Központ adott otthont november 29-én a Kécskei Krónika első fotópályázatához tartozó díjátadó rendezvényének. Az este hat órára meghirdetett díjátadón a nyertesek mellett szép számmal jelentek meg családtagok, barátok, akik együtt örültek a díjazottakkal. A nyeremények átadása előtt Kovács Ernő, Tiszakécske polgármestere, országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, beszédében kiemelte, hogy a helyi művésztáborok alkotásai mellett, ezentúl már szebbnél-szebb fotók is gazdagítják majd a település értékeit.  A város vezetője emellett örömét fejezte, ki azzal kapcsolatban, hogy Tiszakécske festői tájakban bővelkedő környezetét, sokan érdemesnek tartották megörökítésre, a fényképezőgépük segítségével. Végül hozzátette; reméli, hagyománnyá válhat a fotópályázat.

 

 

Ezt követően már a díjak átadásán volt a sor. Elsőként az ,,Idei nyár pillanata” kategóriában adta át a díj felajánlója a harmadik helyezettnek a nyereményét: Szíjjné Koch Berta a Duna Aszfalt Kft. képviseletében Tábori Gábornak, majd a kategória második helyét megszerző Szíjj Rékának. A kategória ,,aranyérmét” Vörös Boglárka kapta meg, akinek ajándékát Hegedűs Miklós a Tiszakécske Városért Közalapítvány elnöke, egyben a díj felajánlója adta át.

 

 

Másodikként az ,,Állatok a természetben” kategória második helyezettjének, Kocsis Andrásnak adta át a díjat Molnár László vállalkozó. A harmadik helyezett Vígh Krisztina lett. A kategória első helyét Demeter László nyerte el, ,,szuper közeli szitakötőjével”: díját Hegedűs Miklós a Tiszakécske Városért Közalapítvány elnöke, egyben a díj felajánlója adta át.

 

Az ,,Otthonom; Tiszakécske” kategória harmadik helyezettjének, Bekőné Lovas Mártának és a másodikként végzett Székely Józsefnek Kovács Ernő, polgármester adta át díját. Az első helyezett Balla Imrének, aki a Tisza megunhatatlan arcát örökítette meg az utókornak, Hegedűs Miklós nyújtotta át ajándékát.

 

 

A díjazottak nyereményei értékes könyvcsomagok voltak, melyeket egy-egy számítástechnikai kiegészítővel kaptak meg a fotósok. A Kécskei Krónika első fotópályázatának győztes képei megtekinthetők a tiszakécskei Arany János Művelődési Központ emeleti galériatermében, nyitvatartási időben december 20-ig.

szöveg: Sánta László,  fotók: Csikós János

 

További híreink
Megnyílt a Malomban Angelo Minuti kiállítása
Angelo Minuti olasz művész alkotásaiból nyílt tárlat a Malom Központ II. emeletén kialakított ideiglenes kiállítóteremben.
2016-11-06 04:31:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Esőben érkeztek a pontyok Kecskemétre
Zuhogó esőben érkeztek meg Rákóczifalváról hétfőn délelőtt a Benkó Zoltán Szabadidőközpont záportározó tavába a pontyok, de vélhetően emiatt nem lesz szükségük pszichiáte...
2016-09-05 20:52:04, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dr. Zombor Gábort javasolják az Országgyűlés népjóléti bizottsága elnökének
Dr. Zombor Gábort javasolja a hétfőn megalakult Fidesz és KDNP frakció az Országgyűlés népjóléti testülete élére – közölte hétfőn sajtótájékoztatón Rogán Antal.
2014-05-06 06:36:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2017. július...
Bővebben >>