. Ma Emma napja van.
Így látta Lázár János a balesetet
2012-10-24 19:20:32
Így látta Lázár János a balesetet

Így látta Lázár János a balesetet

"A legnagyobb tragédia az, hogy meghalt egy ember" - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János az MTI-nek a szerda reggel történt balesetével kapcsolatban; úgy fogalmazva: "nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek. Meg fogom keresni a családot, és amiben tudok, igyekszem majd segíteni nekik".

 


Fotó: MTI/Noszlopy N. Miklós

 

 

A Lázár Jánost szállító mikrobusz és egy személyautó az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a főváros felé vezető oldalon, a 107-108-as kilométerszelvény között karambolozott szerda reggel. A baleset következtében a személyautóban utazó nő, a szentesi K. Tímea meghalt. Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben sérültek.

 

A baleset részleteiről nyilatkozva az államtitkár az MTI-nek elmondta: a kilenc órakor kezdődő kormányülésre tartott Budapestre otthonából, Hódmezővásárhelyről. A Miniszterelnökség egyik kisbuszában - hátul ülve, bekötve - utazott, amelyet sofőrje vezetett, akivel évek óta együtt dolgozik, és aki kiválóan képzett járművezető - fejtette ki.

 

"Én olvastam, egy kormányanyagon dolgoztam, amikor Kecskemét közelében felkiáltott a gépkocsivezető, hogy itt az út közepén egy autó. Felnéztem, s már ütköztünk is", a kisbusz pedig az árokban kötött ki - idézte fel a történteket. "Nem tudom, hogy került az út közepére az az autó. Ez tisztázatlan, a hatóság feladata kideríteni." Az ütközést követően - folytatta - a sofőrrel együtt kiszálltak - egyikük sem veszítette el az eszméletét -, majd odamentek a személyautóhoz, hogy megnézzék, tudnak-e segíteni.

A mentőszolgálat később őt és a sofőrt is kórházba szállította, ahol alkoholszintet is mértek, amelynek eredménye mindkettejük esetében nullás volt - közölte.

 

"Őszinte részvétem a magam és a sofőr nevében is" - zárta szavait Lázár János.

 

A Kormányszóvivői Iroda szerda reggel közölte, hogy az államtitkárt szállító jármű balesetet szenvedett.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kórház arról tájékoztatott, hogy Lázár János és a gépkocsivezetője is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, zúzódásokat szenvedett. Ellátták őket, majd elhagyhatták a kórházat.

 

KORÁBBI CIKKÜNK:

Hogyan történt Lázár János balesete?

Utoljára frissítve: 2012-10-24 19:24:43

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>