. Ma Márk napja van.
Idén is adománnyal támogatták a koraszülött részleget a röplabdászok
2017-05-17 04:06:27
Idén is adománnyal támogatták a koraszülött részleget a röplabdászok

Idén is adománnyal támogatták a koraszülött részleget a röplabdászok

Idén 216 ezer forintot gyűjtöttek össze a Mix Amatőr Röplabdászok tagjai a kecskeméti kórház koraszülött részlege számára. Az adományt kedden délelőtt adták át Dr. Kelemen Editnek, a PIC részleg vezetőjének, majd közösen járták be az intenzív centrumot.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Nagy ritkaságnak számít, amikor magánszemélyek kezdeményeznek gyűjtést a kórház számára. Ezért is példaértékű, hogy a Mix Amatőr Röplabdászok már második alkalommal támogatják a megyei kórház gyermekosztályának koraszülött részlegét.

 

Tavaly 300 ezer forinttal segítették az osztályt, idén pedig 216 ezer forintot adtak át dr. Kelemen Editnek, a PIC részleg vezetőjének sajtótájékoztató keretében. Az egyesület tagjai áldoztak erre a nemes célra, gyűjtésüket kiegészítették a szponzori támogatásokkal, illetve az izsáki mixröplabda torna csoport nevezési díjaiból maradt összeggel.

 

Huszka Norbert, a Mix Amatőr Röplabdászok elnöke elmondta a sajtótájékoztatón, hogy iker kislányai két évvel ezelőtt a 33. héten jöttek világra 1950 és 2100 grammal. Három hetet töltöttek a koraszülött részlegen, ahol nagyon jó kezekben voltak. Ezért is döntöttek úgy, hogy rendszeresen támogatják majd az osztályon folyó magas szintű szakmai munkát.

 

Dr. Kelemen Edit köszönte meg a pénzadományt, hálájuk jeléül adta át a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány emléklapját valamint hitelesített 500 grammos súlyt ábrázoló díjukat. Ez a súly ugyanis a jelenlegi orvostudomány szerint az életképesség határa. Ezután közösen járták be Huszka Norberttel és Rosner Ferenccel, a röplabdászok másik képviselőjével a Koraszülött Intenzív Centrum kórtermeit.

 

Az adományozók azt is megtudhatták, hogy tavalyi támogatásukat az 500 grammos babák egyszer használatos, speciális eszközeinek beszerzésére fordították. Az idei adomány is a koraszülött babák épülését, gyógyulását szolgálja majd.

Utoljára frissítve: 2017-05-17 04:10:30

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>