. Ma Auguszta napja van.
I. Duna Aszfalt Kupa Távlovagló Verseny
2014-10-02 04:04:41
I. Duna Aszfalt Kupa Távlovagló Verseny

I. Duna Aszfalt Kupa Távlovagló Verseny

Különleges programlehetőség várja a lovassportok szerelmeseit Tiszakécskén: október 18-án a településen rendezik meg az I. Duna Aszfalt Kupa Távlovagló Versenyt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Várhatóan negyven, ötven elszánt versenyzővel és szebbnél-szebb lovakkal kerül sor október közepén regionális távlovagló versenyre, melynek központi helyszíne a Tiszakécskei Lovaspálya lesz.

 

A versenyt 20, 40 és 80 kilométeres távokban lehet teljesíteni országos licenccel rendelkező lovasoknak, kivétel ez alól a 20 km-es táv, amelyben bárki elindulhat licenc nélkül. A szervezők ezzel a térségben élő amatőr versenyzőknek is lehetőséget biztosítnak az indulásra.

 

Felmerülhet az olvasóban a kérdés: hol érdemes leginkább a versenyt nyomon követni? A legjobb választás a Tiszakécskei Lovaspálya, mivel innen indulnak a különböző távok, és egy-egy kör teljesítésekor ide is térnek vissza a versenyzők. A futamok fél kilenctől folyamatosan indulnak, az eredményhirdetés délután kettő órakor lesz. Az esemény minden érdeklődő számára követhető és élvezetes lesz, mivel a Lovaspályán Baranyai Antal, lovas szakújságíró közvetíti a versenyt.

 

A lovasok mellett fogatok is részt vehetnek az eseményen, melyet természetesen a Tiszakécske és Lakitelek közötti földutakon is nyomon lehet követni. Például a Virághegy dűlőn, a Hajdú dűlőn, a kerekdombi tehenésztelepen, a Lakitelek és Tiszakécske közötti határúton.

 

A megmérettetésen főként arab vérű lovakkal versenyeznek majd. Ezt a lófajtát több száz éven keresztül tenyésztették Bábolnán a huszárok igényei szerint. Ez a sok évszázados szelekció teszi lehetővé, hogy a lovak alkalmasak legyenek a távlovaglás különleges megterhelésének.

 

A versenyszámok mellett a Lovaspályára kilátogatók csikósbemutatót is megtekinthetnek.

 

A Kécskei Krónikát a versenyről Varga Károly, a Tiszakécskei Lovasegyesület elnöke, az esemény főszervezője tájékoztatta, aki elmondta még, hogy a tervek szerint jövőre országos távlovagló versenynek is helyet ad majd Tiszakécske.

(Kécskei Krónika)

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel e...
Bővebben >>