. Ma Márk napja van.
Hullócsillagok Éjszakája a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban (2016.)
2016-08-10 19:16:46
Hullócsillagok Éjszakája a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban (2016.)

Hullócsillagok Éjszakája a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban (2016.)

Lehozzuk a csillagokat! 2016. augusztus 12-én, pénteken 20 órától a második alkalommal megrendezésre kerülő Hullócsillagok Éjszakáján a Perseidák meteorraj érkezésének köszönhetően ismét rendkívül látványos csillaghullásnak lehetnek szemtanúi a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba kilátogatók.






Az este során a Kecskeméti Planetárium munkatársai és a Puli Space Csapata érdekes előadásokkal szórakoztatja a jelenlévőket, a Magyar Csillagászati Egyesület Kiskun Csoportja pedig a hullócsillagok megtekintésében lesz a kilátogatók segítségére.

CSAK ESŐMENTES IDŐBEN!

Kapunyitás: 19:00

Kapuzárás: 01:00

Programok a Domb lábánál:

20:00 Hogyan jut a Puli a Holdra? - Játékos interaktív előadás kicsiknek és nagyoknak az űrutazás alapjairól. Megtudhatjuk, hogyan mozognak az űreszközök és a bolygók, miért van súlytalanság az űrhajóban, és még egy rakétakilövést is végrehajtunk! Előadó: Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa, és a Puli Space Csapat tagja.

 

20:30 Bemutatkozik a Puli - A Puli Space Csapat bemutatója, amely során a Holdra készülő űrjármű (rover) földi prototípusával is meg lehet ismerkedni testközelből. Immáron 6 éve vesz részt egy magyar nemzetiségű csapat is a világ legnagyobb technológiai versenyén, a 30 millió dolláros összdíjazású Google Lunar XPIZE-on. E versenyben a résztvevő csapatoknak "lehetetlen küldetésként" egy olyan űreszközt kell saját erőből megépíteniük és eljuttatniuk a Holdra, amely ott legalább 500 métert megtesz, és nagyfelbontású képeket és videókat küld vissza a Földre. A 29 nevezőből már csak 16 állja a sarat - köztük a magyar Puli Space Technologies Csapata! Gyere el, ismerkedj meg velük, próbáld ki, hogyan lehet irányítani a Pulit! Előadó: Dr Pacher Tibor fizikus, a Puli Csapat alapítója és vezetője

20:00 - 22:00 Meteorit kiállítás - Balogh Gábor meteoritkutató egyedülálló meteorit kiállítása. Itt többek között találhattok követ a Holdról, sőt a Marsról is! 

 

Programok a Dombon:

22:00 - 00:30 Hullócsillagnézés és távcsöves bemutató a Dombon lézeres csillagkép ismertető kíséretében - Gyönyörködjünk a város éjszakai fényeiben, csodáljuk meg a Holdat, a Szaturnusz gyűrűjét, a Marsot és sok más érdekességet! (CSAK DERÜLT IDŐBEN!) Aki tud, hozzon pokrócot, vagy akár saját távcsövet, önkénteseink segítenek megtanítani a távcső helyes használatát. Bemutató: MCSE Kiskun Csoport

Belépőjegyek:

4 év alatt ingyenes

4-14 év között 100 Ft

14 év felett 200 Ft

A legfrissebb információkért kövesse Facebookon is a kecskeméti Hullócsillagok Éjszakáját: Facebook esemény

 

Utoljára frissítve: 2016-08-10 19:41:25

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>