. Ma Vazul napja van.
Hőszivattyúval a rezsiszámla optimalizálásáért
2024-05-07 16:40:34
Hőszivattyúval a rezsiszámla optimalizálásáért

Hőszivattyúval a rezsiszámla optimalizálásáért

Napjaink leggazdaságosabb, leghatékonyabb és leginkább környezettudatos megoldását kínálja erre a hőszivattyú használata.

 

Természetes energia

 

Ha hasznosítani szeretnéd a földben, talajvízben és a levegőben rejtőző természetes energiát, akkor a Wagner Solar Hungária hőszivattyú aloldala sok értékes információ forrása lesz számodra. Nemcsak a berendezésekkel ismerkedhetsz meg, hanem széles körű ismeretekkel is felvértezheted magad.

 

A hőszivattyú rendszer kalkulátor például segít abban, hogy eldönthesd, hogy e kitűnő hatásfokú, gazdaságos és környezetkímélő fűtési megoldáshoz mekkora készülékre lesz szükséged az egyedi igényeidnek megfelelően. Hiszen soha nem egyformák a várható éves termelési és fogyasztási adatok vagy az éves költségek két eltérő ingatlan esetében.

 

Hogyan működik?

 

A hőszivattyú nem csinál lényegében mást, mint hogy a földben, talajvízben és a levegőben rejtőző természetes energiát segít hasznosítani. Ezt a hőt vagy energiát elvonják tehát “kintről” és fűtésre alkalmas hőmérsékleten leadják a ház belsejében. Hatékonyan képesek még alacsony környezeti hőmérsékleten is működni, s ez azt eredményezi, hogy akár a kívánt energia 75 százalékát is fedezni lehet így, s csak a maradék 25 százalékot kell elektromos árammal pótolni. Sokkal kisebb lesz tehát a használatával a károsanyag-kibocsátás.

 

Az elpárologtatón át veszi fel a rendszer az energiát a hőforrásból (talaj, víz,levegő), ezt párologtatja el magasabb hőmérsékleten. A kompresszor besűríti ezt a képződő párát elektromos áram segítségével. Mivel a gázmolekulák a növekvő nyomás miatt egymáshoz szorulnak, nő a hőmérséklet. A kondenzátorban a gáz kicsapódik, átadja a hőt a fűtési rendszernek, majd akár 35-40 fokos meleg víz formájában távozik. Utána lehűl és a folyamat újraindul.

 

A hőszivattyú felhasználása

 

Mint láthatod, a folyamat nagyon hasonlít arra, mint amit a hűtőgépek esetében már te is megtapasztalhattál. Csupán pont a fordítottja történik: a hőszivattyú a külső környezetből vonja ki a hőt és szállítja azt az épület belsejébe, míg a hűtő a meleg levegőt szedi ki a készülék belsejéből. 

 

Ez a folyton ismétlődő folyamat, azaz a párologtatás - sűrítés - cseppfolyósítás - oldódás hatékonyan működtethető. Nemcsak fűtésre, hanem hűtésre is felhasználható. Előbbi esetében a hőleadó felület lehet a padlófűtés, mennyezetfűtés, fancoil, míg az utóbbi esetében pedig a mennyezethűtés és a fancoil ideális.

 

A Wagner Solar Hungária tapasztalt csapata segít optimalizálni a rezsiszámládat ezzel a nagyon környezetbarát és hatékony megoldással. Tervezéstől a kivitelezésig számíthatsz rájuk.

További híreink
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Biztonsági ajtó beépítése a gyakorlatban 3 példán keresztül
Amikor nyílászáró cseréjére kerül a sor, többféle megoldásban is gondolkodhatunk. Megpróbálkozhatunk házilag megoldani, vagy hívunk egy szakit, esetleg egy komplett kivit...
2024-06-11 17:17:11, Hírek, Fókuszban Bővebben
Nyáron tényleg nem végeznek lézeres kezeléseket?
A lézeres szépészeti beavatkozások többségét nem végzik el a nyári hónapokban. Ennek oka, hogy a bőr fokozott UV-sugárzásnak van kitéve ebben az időszakban. Azonban még...
2024-06-08 12:22:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor nyílászáró cseréjére kerül a sor, többféle megoldásban is gondolkodhatunk. Megpróbálkozhatunk házilag m...
Bővebben >>