. Ma Csongor napja van.
Holtság Károly munkáiból nyílt kiállítás a kamarában
2017-03-17 18:56:08
Holtság Károly munkáiból nyílt kiállítás a kamarában

Holtság Károly munkáiból nyílt kiállítás a kamarában

Holtság Károly üvegfestő, díszüveges, restaurátor munkáiból nyílt kiállítás március 16-án, csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamrában.


 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!



A tárlatot a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Sipos Zsolt nyitotta meg, aki méltatta Holtság alkotásait és mestermunkáit:

 

Holtság Károly olyan vidéken nőtt fel, ahol az embert öntudatlanul is megérintette a szépség és művészetek. Esztergomban született, Visegrádon, és Szentendrén tanult. Már ekkor beleszeretett a képzőművészetekbe és a fotózásba. Mesterei Somodi László festőművész és Mészáros Dezső szobrászművész voltak.

 

Gimnáziumi érettségi után megismerkedetett Tatár Miksa üvegfestő művésszel, az Iparművészeti Főiskola nyugalmazott tanárával, aki új utat mutatott a számára. Azóta is ezt az utat járja, és tudása maximumát nyújtja ebben a szép mesterségben: a klasszikus ólomüvegezésben és üvegfestésben.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a mesterrel egyetértésben, több hónapos előkészület után egy igen különleges képi-nyomdatechnikai applikáció segítségével hozta közel a kiállítás látogatóihoz azokat az épületeket, melyek „ékköveit" vagy Holtság Károly restaurálta, vagy saját maga készítette. Paloták és templomok díszes ablakai, épületek fénylő kupolái elevenednek meg a tárlaton.

 

A kiállítás április 18-ig tekinthető meg a kamara székházában.

Utoljára frissítve: 2017-03-17 19:07:21

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>