. Ma Auguszta napja van.
Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022-08-17 09:12:11
Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?

Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?

Élvezetes együttlétek

 

Mindennek megvan a maga ideje és helye. Amíg tizenévesen arra próbálunk rájönni, hogy kik vagyunk igazából, kihez vonzódunk, mire vágyunk, addig a későbbi időszakban ez már nem nagyon lehet kérdéses. Valószínűleg mindenki hallotta már, hogy a lányok előbb érnek, mint a fiúk, mégis utóbbi nem az, aki először kipróbálja a Szeresdmagad.hu szexuális segédeszközeit. Őket sokkal jobban érdeklik az ilyen kellékek, mint a lányokat, hiszen hiába nőnek fel előbb, a szexuális érésre gondolván az urak előbb jutnak el oda, hogy szükségük van a kapcsolódásra. 

 

Mire valaki eljut oda az életében, hogy a nemi élete tudatos és megfontolt legyen, addig kortól és nemtől függetlenül, mindenki egy másfajta utat jár be. Sokan egyáltalán nem nyúlnak magukhoz fiatalabb korukban, de akadnak bőven, akik saját maguk, esetleg valamilyen erotikus játékszerrel elégítik ki vágyaikat. Mindegyik teljesen rendben van, senki sem különb a másiktól. A testi örömök élvezete nagyban függ attól, hogy ki és hol tart éppen a tudatosságában. 

 

Mit jelent az a szó, hogy tudatosság a szex terén?

 

Valljuk be, hogy fiatalabb korban, amikor még csak próbálkoztunk, akkor inkább a mennyiség volt a lényeg, mintsem a minőség. Idővel azonban nagyobb hangsúlyt kap az utóbbi, hiszen egy hosszan tartó párkapcsolat alapja a felek igényeinek kielégítése, a vágyak megismerése. Ahhoz, hogy a tűz fennmaradjon, fontos a tudatos jelenlét az intimitásban is. 

 

Általánosságban elmondható, hogy a szexuális tudatosság igényel egyfajta önismeretet, hiszen nem tudunk mindent jól és átgondoltan csinálni, ha nem tudjuk, hogy kik vagyunk. Nem mindegy, hogy mit szeretnénk, hogyan szeretnénk, nyitottnak kell lenni a másik vágyaira és szükségleteire. A tudatos kapcsolódás alapja a nyílt és őszinte kommunikáció, ennek hiányában ugyanis könnyedén kisiklik a dolog. 

 

Nem várhatjuk el, hogy a másik tudja, mire gondolunk!

 

A legtöbb probléma akkor keletkezik, amikor félreértés történik. Éppen ezért kell már az elején nyíltan elmondani és kifejezni magunkat, így sokkal könnyebb lesz gyönyört okozni nekünk és a másiknak. Ha szexuális segédeszközök kerülnek terítékre, akkor mondjuk el a másiknak, hogy mi az, ami belefér, és mit szeretnénk hanyagolni. Mi esik jól és mi nem, hiszen enélkül lehetetlen lesz a megfelelő kapcsolódás a másikhoz. Nem kell tartani a következményektől, hiszen mindenki embertből van, mindenki arra próbál figyelni, hogy ő jól csinálja a dolgokat. 

 

(x)

Utoljára frissítve: 2022-08-17 15:12:59

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>