. Ma Béla napja van.
Hogyan küzdjünk a ráncok ellen?
2021-05-13 10:50:02
Hogyan küzdjünk a ráncok ellen?

Hogyan küzdjünk a ráncok ellen?

Mitől alakulnak ki a ráncok?

 

A bőr öregedésének alapvetően két oka van, külső és belső tényezők együttesen felelnek érte. De melyik mit jelent pontosan? A külső okok a kívülről érkező, környezeti hatásokat jelentik, és a szakemberek szerint ezek sokkal látványosabban és gyorsabban képesek öregíteni a bőrt.

 

Ide tartozik a napfény általi UV-sugárzás, a légszennyezettség, illetve az olyan káros szenvedélyek, mint a dohányzás (akár passzív formában is). 

 

A belső okok közt pedig a betegségek, a nagymértékű testsúlyváltozás, a mimika, a hormonok változásai és a genetikai okok említhetőek meg. De természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül az életkort sem, hiszen ahogy telnek-múlnak az évek, úgy a bőrünk is folyamatosan öregszik.

 

A ráncos bőr ápolása

 

Akinek a bőrén már megjelentek az első ráncok, annak speciálisabb ápolásra van szüksége, olyan kozmetikumokra, amelyek célzottan csökkentik a ráncokat. Ideje tehát megválni az eddig alkalmazott sima hidratálókrémtől és ránctalanító készítményekre váltani. Új szépségápolási rutinunk “résztvevőit” összeállíthatjuk Helia-D termékekből is. 

 

A ránctalanító kozmetikumok legfőbb tulajdonsága, hogy nem csak általános bőrápoló összetevőket tatórtalmaznak, hanem olyanokat is, amelyek hatékonyak a ráncok csökkentésében. Ilyen például az Ameliox, az Argirelox, a Matrixyl 3000 vagy az argán őssejt. 

 

Persze egyetlen arckrém önmagában még kevés a sikerhez, ezért mellette alkalmazzunk koncentráltabb hatóanyag-tartalmú szérumot, a bőr megújításához kémiai hámlasztót, a szem körüli szarkalábakra pedig szemkörnyékápolót. 

 

Valamint a bőrünk belső táplálásáról sem szabad megfeledkezni, ezért kúraszerűen fogyasszunk szépségvitamint, ami belülről segít megőrizni a fiatalságot és késleltetni az öregedést. 

 

El lehet kerülni a ráncokat?

 

A ráncosodást teljesen “megúszni” nem lehet, hiszen ez egy természetes biológiai folyamat, ami kivétel nélkül mindenkin végbemegy. Ám azt nagyon is tudjuk befolyásolni, hogy mikor jelennek meg az első kis barázdák, és mennyire gyorsan öregszik a bőrünk. 

 

Hiszen közel sem mindegy, hogy már a húszas éveink végén, vagy csak az ötvenedik születésnapunk után kell először szembenéznünk a ráncokkal.

 

Ezért helyezzünk nagy hangsúlyt a mindennapi bőrápolásra, és olyan kozmetikumokat használjunk, amelyek valóban megadják a bőrünknek a kellő törődést. A nyári hónapokban mérsékeljük a napozást, és sose hanyagoljuk el a fényvédelmet. Hagyjunk fel a káros szenvedélyekkel, táplálkozzunk vitamindúsan, és ügyeljünk a bőséges folyadékbevitelre.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>