. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hogyan hasznosítható a gyömbér a szépségápolásban?
2019-06-22 08:43:35
Hogyan hasznosítható a gyömbér a szépségápolásban?

Hogyan hasznosítható a gyömbér a szépségápolásban?

A megannyi különleges és egyben pozitív tulajdonsága mindenképp indokolttá teszi, hogy a kozmetikumaink megválasztásánál, illetve a bőrápolási napi rutinunk kapcsán mindenképp számoljunk vele.

 

Rövid bejegyzésünkben tehát azt fogjuk megmutatni, hogy miként hasznosítható a gyömbér a szépségápolásban.

 

Mit érdemes tudnunk a gyömbérről?

 

A gyulladáscsökkentő hatása, illetve a magas antioxidáns tartalma miatt sokan alkalmazzák a gyömbért megfázás esetén. Arról már sokkal kevesebben tudnak, hogy hányinger vagy hasfájás ellen is kiválóan hat.

 

Nagyban képes segíteni az emésztést is. Az arányokat tekintve azért érdemes csínján bánni vele, nehogy pont a túlzott adagolás miatt ellentétes hatást érjünk el általa.

 

Emellett olyan fűszernövényként tartják számon, amit egész bátran lehet használni akár levesek, húsételek vagy sütemények ízesítésére is. A hatására kissé pikánsabb és izgalmasabb ízélményt tudunk kölcsönözni az ételeink fogyasztóinak.

 

Előnyös tulajdonságok a bőrápolás kapcsán

 

A gyömbér bármelyik hajtípussal könnyedén képes harmonizálni, miközben hatékonyan távolítja el a fejbőrön található korpát, egyúttal pedig intenzíven tisztít és ápol is.

 

Alsó hangon 40 antioxidáns található meg benne, amivel esélyt sem ad a szabadgyököknek. Kitűnően képes javítani a bőrünk rugalmasságát, ezzel együtt pedig halványítani a ráncokat is.

 

A nyers gyömbér kiváló ellenszere lehet a bőrfelületen lévő hegeknek, amik a korábbi sérülések nyomait őrzik. A magas antioxidáns tartalom hatására ezek a sebek szép lassan elhalványulnak.

 

Szintén az antioxidáns tartalomnak köszönhető, hogy a káros UV sugarak ellen is fokozza a bőr ellenálló képességét, illetve leégés esetén képes enyhíteni a fájdalmakat.

 

Végül hatásosan alkalmazható a testünkön megjelenő cellulit gödröcskék ellen is. A fogyasztása ugyanis segíti az emésztést és a felszívódást, míg a bőrünkre kenve a vérbőség fokozó tulajdonsága miatt képes csökkenteni a narancsbőrt.

 

Gyömbéres testápoló kollekció a The Body Shop kínálatában

 

Felismerve a gyömbér számos pozitív tulajdonságát, a The Body Shop immáron mesés, 100% vegán limitált kiadású ápolókkal nyújt hatékony védelmet a bőrünk számára.

 

Tusolás alkalmával valódi felfrissülést jelenthet a gyömbéres tusfürdő, az elhalt hámsejtektől pedig egyszerűen szabadulhatunk meg a gyömbéres testradír segítségével.

 

A hosszú távú hidratálást pedig tetszés szerint megoldhatjuk akár egy gyömbéres testjoghurt vagy testvaj segítségével.

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>