. Ma Melinda napja van.
Hogyan csökkenthető az energiaköltség?
2013-03-02 09:50:18
Hogyan csökkenthető az energiaköltség?

Hogyan csökkenthető az energiaköltség?

Biztosan kijelenthető, hogy Magyarországon jelenleg a cégek és a családok egyik nagy problémája az emelkedő energiaárak. Az Unió által nyújtott pályázatok ugyanakkor lehetőséget nyújtanak alternatív, megújuló energia beruházásokra. A Nemzetközi Energiatakarékossági Világnaphoz kapcsolódóan ezért is rendeztek - immár hagyományosan – konferenciát Kecskeméten, ahol az innovatív technológiákat, és az energiatakarékosság módozatait ismertették a szakemberek.

 

 

Nagypál Sándor, Kecskemét Megyei Jogú Város, alpolgármestere nyitotta meg a Kulturális és Konferencia Központban rendezett konferenciát, melynek ebben az évben is több kísérő rendezvénye volt. Előadásként ezek a témák szerepeltek:

 

- Sigmond György (MaTáSzSz főtanácsos): A távhő szolgáltatás fejlesztési irányai az Európai Unióban és hazánkban

- Horváth Attila (a Termostar Kft. ügyvezető igazgatója): Biomassza fűtőmű építése Kecskeméten

- Kelemen Béla: Élet rezsi nélkül - autonóm ház bemutatása

- Opauszki László (EnergiaPlus divízióvezető): Energiatakarékossági beruházások akár 500 millió forint állami támogatással.

- Max Madsen: Samso, az energetikailag független dán sziget és Tudásközpont bemutatása

 

* A Nyíri erdőben lévő "Erdei iskola", a gyerekek körében népszerű Vackor Vár munkatársainak szívügye a fiatalabb generációk természetvédelemre oktatása.

 

A kísérő rendezvények sorában egyebek között a Kecskeméti Hírhatár média partnere a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.mutatta be a Nyíri erdőben lévő népszerű Erdei iskolát, a Vackor Várat az óvodáskorú gyerekeknek. Ezen kívül most volt annak a pénzdíjas rajzpályázatnak is az eredményhirdetése, amit a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából a Kecskeméti Termostar Kft. hirdetett meg. A rajzokban azokra a kérdésekre keresték a kis alkotók a választ, hogy mi történik akkor, ha felkapcsolják a villanyt, beülünk az autóba, kivágnak egy fát, süt a Nap és felmelegszik a Balaton, fúj a szél és lobog a hajunk? Megfigyelték-e már a madarak csiripelését az erdőben vagy a jácint finom illatát tavasszal? Tudják-e, hogy nem szemetelünk az utcán, és a hulladékot külön válogatjuk?

 

Az eredményhirdetés különlegessége volt, hogy az óvodások, és az alsó tagozatos általános iskolások kategóriájában egy kecskeméti testvérpár győzött. Samu Petra az óvodások, Samu Péter pedig az alsó tagozatos pályázók között bizonyult a legjobbnak.

 

KÉPGALÉRIA A KONFERENCIÁRÓL ITT <

KÉPGALÉRIA A KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYEKRŐL ITT <

Utoljára frissítve: 2013-03-02 10:01:46

További híreink
Magyarország újra az első a világon Covid-halálozásban
Az uniós országok között november 29-én került Magyarország az első helyre a halálozásban a hétnapos mozgóátlag alapján – írja a Telex.
2021-12-01 19:49:31, Hírek, Fókuszban Bővebben
5 milliárd forintnyi PCR-tesztet semmisít meg a kormány
Tavasszal lejárt szavatosságú PCR teszteket semmisítenek meg több milliárd forint értékben – értesült a Jelen.
2021-11-23 18:14:10, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oltási hét kezdődik hétfőn
Hétfőn kezdődik az oltási akcióhét, az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják - mondta a Miniszterelnökség te...
2021-11-21 19:19:35, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Nyugati pályaudvar mellett húzódó negyvenéves felüljáró sorsa régóta vitakérdés, sokan egy meghaladott szem...
Bővebben >>