. Ma Károly, napja van.
Hogyan csökkenthető az energiaköltség?
2013-03-02 09:50:18
Hogyan csökkenthető az energiaköltség?

Hogyan csökkenthető az energiaköltség?

Biztosan kijelenthető, hogy Magyarországon jelenleg a cégek és a családok egyik nagy problémája az emelkedő energiaárak. Az Unió által nyújtott pályázatok ugyanakkor lehetőséget nyújtanak alternatív, megújuló energia beruházásokra. A Nemzetközi Energiatakarékossági Világnaphoz kapcsolódóan ezért is rendeztek - immár hagyományosan – konferenciát Kecskeméten, ahol az innovatív technológiákat, és az energiatakarékosság módozatait ismertették a szakemberek.

 

 

Nagypál Sándor, Kecskemét Megyei Jogú Város, alpolgármestere nyitotta meg a Kulturális és Konferencia Központban rendezett konferenciát, melynek ebben az évben is több kísérő rendezvénye volt. Előadásként ezek a témák szerepeltek:

 

- Sigmond György (MaTáSzSz főtanácsos): A távhő szolgáltatás fejlesztési irányai az Európai Unióban és hazánkban

- Horváth Attila (a Termostar Kft. ügyvezető igazgatója): Biomassza fűtőmű építése Kecskeméten

- Kelemen Béla: Élet rezsi nélkül - autonóm ház bemutatása

- Opauszki László (EnergiaPlus divízióvezető): Energiatakarékossági beruházások akár 500 millió forint állami támogatással.

- Max Madsen: Samso, az energetikailag független dán sziget és Tudásközpont bemutatása

 

* A Nyíri erdőben lévő "Erdei iskola", a gyerekek körében népszerű Vackor Vár munkatársainak szívügye a fiatalabb generációk természetvédelemre oktatása.

 

A kísérő rendezvények sorában egyebek között a Kecskeméti Hírhatár média partnere a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.mutatta be a Nyíri erdőben lévő népszerű Erdei iskolát, a Vackor Várat az óvodáskorú gyerekeknek. Ezen kívül most volt annak a pénzdíjas rajzpályázatnak is az eredményhirdetése, amit a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából a Kecskeméti Termostar Kft. hirdetett meg. A rajzokban azokra a kérdésekre keresték a kis alkotók a választ, hogy mi történik akkor, ha felkapcsolják a villanyt, beülünk az autóba, kivágnak egy fát, süt a Nap és felmelegszik a Balaton, fúj a szél és lobog a hajunk? Megfigyelték-e már a madarak csiripelését az erdőben vagy a jácint finom illatát tavasszal? Tudják-e, hogy nem szemetelünk az utcán, és a hulladékot külön válogatjuk?

 

Az eredményhirdetés különlegessége volt, hogy az óvodások, és az alsó tagozatos általános iskolások kategóriájában egy kecskeméti testvérpár győzött. Samu Petra az óvodások, Samu Péter pedig az alsó tagozatos pályázók között bizonyult a legjobbnak.

 

KÉPGALÉRIA A KONFERENCIÁRÓL ITT <

KÉPGALÉRIA A KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYEKRŐL ITT <

Utoljára frissítve: 2013-03-02 10:01:46

További híreink
Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
Ügynök volt Dinnyés József, a híres, ellenzékinek számító polbeat-énekes – legalábbis ezt feltételezik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által közölt ren...
2023-01-26 09:41:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Rákay Philip Károly a többmilliárdos Aranybulla bukása után a mohácsi csatáról tervez hősi eposzt
Az új médiamogul szerepében tetszelgő Rákay Philip megosztotta újabb filmtervének ötletét: ezúttal a mohácsi csatáról készít filmet.
2023-01-17 12:16:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hogyan segítheted elő a kutyád testsúly gyarapodását?
Bár a legtöbb kutyánál inkább a túlsúly szokott problémát okozni, de előfordul ennek az ellenkezője is, vagyis amikor a kórosan sovány ebet kell egy kicsit felhizlalni. H...
2023-01-13 13:43:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A 24.hu információi szerint inflációhoz igazodó díjemelés jön a nagy magyar mobilszolgáltatóknál.
Bővebben >>